Hakalan lintulava

Hakalan pienempi lintulava sijaitsee Viikin arboretumin kupeessa Vanhankaupunginlahden lintuvesien äärellä. Lava on esteetön.

Yhteystiedot

Hakalanniemi , 00560 Helsinki
suomi, ruotsi

Mitä voit kokea Hakalan lintulavalla?

Hakalan lintulava sijaitsee Hakalan lintutornin vieressä. Esteettömältä lavalta aukeaa näkymä etelään Vanhankaupunginlahden lintuvesille ja Ruohokarin suuntaan.

Karjapolku laitumelle

Hakalan lintulavan edustalla kulkee karjapolku, jota pitkin kyytöt ja lampaat kulkevat Lammassaaren laitumelle. Eläimet tekevät tärkeää luonnonhoitotyötä pitämällä rantaniityn avoimena.

Monipuolisia lintuhavaintoja

Lavalta voit tarkkailla edessä avautuvan lintuveden ja ruovikon elämää. Viiksitimaleita lentää toisinaan lavan edustalla. Vesialueen laidoilla ja Lammassaaren niityllä näkyy harmaahaikaroita, laulujoutsenia sekä suuria vesilintuparvia, kuten taveja ja haapanoita. Syyskesällä lavan yllä kulkevalla voimalinjalla istuu isoja uuttukyyhkyjen ja kottaraisten parvia. Lintujen tarkkailu lavalta vaatii kiikarit tai kaukoputken.

Saapuminen Hakalan lintulavalle

Lähimmät bussipysäkit ja pikaratikan pysäkki (Koetilantie -pysäkki, Viikintie 49) sijaitsevat Viikintien varrella. Kävele Hakalan lintulavalle Hakalantietä ja Hakalanniementietä pitkin. Voit saapua paikalle myös ulkoilureittiä pitkin Säynäslahdenpuron hulevesikosteikkojen (Viikintie 40) viereltä. Pysäköintitilaa on osoitteessa Koetilantie 1. Hakalan lintulavalle on Viikintieltä noin 1,5 kilometrin kävelymatka.

Sijainti

Hakalanniemi , 00560 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)