Fastholman lintutorni

Fastholman lintutornista näet pohjoissuuntaan Vanhankaupunginlahden itäiselle selälle ja vesialueille.

Yhteystiedot

Fastholman lintutorni, 00800 Helsinki
suomi, ruotsi

Kuuntele ja katsele luontoa

Fastholmassa laulavat tiklit, kultarinnat, mustapääkertut ja satakielet. Ruovikosta kantautuu ryti- ja ruokokerttusen laulu. Lehtopöllöllä on alueella reviiri, ja tuon ”kissapöllön” ulvahduksia voi kuulla ympäri vuoden. Mölylän kupeessa, ruovikon ulkolaidalla, voit nähdä kalastavia silkkiuikkuja sekä pesivän kyhmyjoutsenen. Suurimmat vesilintukerääntymät ovatkin Mölylän edustalla sekä Lopin ympärillä. Hyvä optiikka ja kaukoputki auttavat tähyilyssä.

Fastholmassa loikkii usein metsäkauriita. Myöhään syksyllä voit hyvällä onnella nähdä lintutornista myös harmaahylkeen. Kalastavalla hylkeellä on usein lokkeja seuranaan. Lintutornin naapurissa on Väinö Levanderin vuonna 1910 rakentaman talo. Levanderit olivat puutarhaviljelijöitä ja talo on edelleen saman suvun hallussa.

Saapuminen Fastholman lintutornille

Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Hiihtomäentie 32:n varrella, josta on noin 1,5 km kävely lintutornille. Siilitien metroasemalta on kahden kilometrin kävelymatka Fastholman lintutornille. Ulkoilutien varrella on alueen kartallinen opastaulu ja lintutornille on ohjaava viitoitus. Lintutornin naapurissa sijaitseva talo pihapiireineen on yksityisaluetta.

Sijainti

Fastholman lintutorni, 00800 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sivun sisältöä on ollut laatimassa Eero Haapanen.