Kivinokan lintulava

Kivinokan esteettömältä lintulavalta aukeaa maisema Saunalahden ruovikkoiselle vesialueelle ja Vanhankaupunginlahden lintuvesille.

Yhteystiedot

Kivinokka, Rajatie, 00810 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla
suomi, ruotsi

Mitä voit kokea Kivinokan lintulavalla?

Kivinokan esteetön lintulava sijaitsee esteettömän puumerkkipolun päässä. Lintulavalla on lintuopasteita sekä istumapaikkoja.

Tarkkaile vesilintuja

Kivinokan lavalta aukeaa maisema kohti pohjoista ja lavan edustan ruovikkoa, joka sulkee Saunalahden vesialueen sisäänsä suurena lampareena. Täältä voit nähdä pesiviä silkkiuikkuja ja nokikanoja. Syyskesällä lintulavan eteen kerääntyy harmaasorsia, haapanoita ja tukkasotkia. Usein joukossa on myös puna- ja lapasotkia. Ruskosuohaukan voi havaita saalistamassa lampareiden sopukoissa.

Ääniä ruovikosta vanhaan metsään

Kivinokan lintulava on oivallinen paikka luonnon äänimaiseman havainnointiin. Kuuntele ruovikosta kantautuvaa rytikerttusten laulua tai Saunalahden järeiden ruokokasvustojen suojista kuuluvaa karheaa rastaskerttusen raksuttelua. Kivinokan vanhasta metsästä voi tarkkakorvainen tunnistaa hippiäisen, vihervarpusen, puukiipijän ja kuusitiaisen. Metsän äänimaailmaan kuuluu myös käpytikan rummutus sekä Helsingin vanhimpien kuusten humina luontopolun varrella.

Saapuminen Kivinokan lintulavalle

Herttoniemen ja Kulosaaren metroasemilta on noin kahden kilometrin matka Kivinokan lintulavalle. Kulosaaren suunnasta pääset luontopolun alkuun myös pyöräillen. Luontopolun alussa on liikuntarajoitteisten pysäköintipaikka. Lähimmät pysäköintialueet ovat Kulosaaren kartanon edustalla, osoitteessa Kipparlahdensilmukka 5.

Sijainti

Kivinokka, Rajatie, 00810 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sivun sisältöä on ollut laatimassa Eero Haapanen.