Harakan saaren työtilat taiteilijoille

Helsingin kaupunki vuokraa työhuoneita Harakan saaren taiteilijatalosta. Vapautuvista työhuoneista tiedotetaan tällä sivustolla.

Harakan saaren kolmikerroksisessa päärakennuksessa on työskennellyt helsinkiläisiä eri alojen ammattitaiteilijoita vuodesta 1989. Rakennusta kutsutaankin nykyään taiteilijataloksi.

Taiteilijatalossa on yhteensä 30 työhuonetta, joita vapautuu harvakseltaan. Työtiloja voivat hakea ensisijaisesti helsinkiläiset kuvataiteilijat ja käsityöläistaiteilijat. Työhuoneet vuokrataan kalusteineen viiden vuoden määräajaksi. Tiloissa ei saa yöpyä.

Vapaista työhuoneista ilmoitamme tällä sivulla. Lisäksi huoneista tiedotetaan kulttuurikeskuksen verkkosivujen uutisvirrassa. Hakemuksia otetaan vastaan vain silloin, kun vapaasta työhuoneesta on ilmoitettu. Työhuoneita ei ole mahdollista jonottaa.

Työhuoneiden vuokrausta koskevat päätökset valmistellaan kulttuurin edistämisen palvelun kumppanuusyksikössä. Päätöksen asiasta tekee kulttuurin edistämisen palvelun päällikkö(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).  

Työhuoneiden vuokraustilanne Harakan saaressa

Harakan taiteilijatalossa vapautuu työtila

Harakan saaren taiteilijatalosta vapautuu työtila (huoneet 329 ja 330) vuokrattavaksi. Taiteilijatalon huoneita vuokrataan ensisijaisesti helsinkiläisille kuvataiteilijoille ja käsityöläisille. Vuokrasopimus tehdään viideksi vuodeksi toukokuun alusta 2024 alkaen.

Huoneet 329 ja 330 vuokrataan yhdessä. Huoneen 329 pinta-ala on 19 m2 ja vuokra 133,00 €/kk (7 €/m²). Huoneen 330 pinta-ala on 12,5 m2 ja vuokra 87,50 €/kk (7 €/m²). Vuokra on yhteensä 220,50 €/kk. Huoneet sijaitsevat talon toisessa kerroksessa.

Lisätietoa tiloista ja saapumisesta löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Hakijoilla on mahdollisuus tutustua Harakkaan ja huoneeseen (Saara Metsämäki, harakkahuolto@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 040 413 4355).

Mikäli kiinnostuit, lähetä sähköinen hakemus(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) maanantaihin 8.4.2024 klo 16 mennessä. 

Harakan taiteilijatalo. Kuva: Mira Lainiola
Harakan taiteilijatalo. Kuva: Mira Lainiola