Kiinnostaako sinua monipuolinen, kohtaava ja merkityksellinen ohjaajan työ sijaishuollossa lastenkodissa? Oletko etsimämme hyvillä vuorovaikutustaidoilla varustettu tiimipelaaja, aktiivinen perehtyjä, sekä vaativissa ja nopeastikin muuttuvissa tilanteissa toimimaan kykenevä ohjaaja?
Tule mukaan rakentamaan lastenkotiin sijoitettujen lasten hyvinvointia tärkeässä ohjaajan tehtävässä.
Etsimme lastenkodin ohjaajaa vakinaiseen toimeen lastensuojelun sijaishuoltoon Malmin lastenkotiin, Fallpakantien pienyksikköön, Vuorelan osastolle 16.6.2025 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tule työskentelemään kanssamme kehittyvään ja toisiansa tukevaan työyhteisöön. Malmin lastenkodissa otamme sinut mukaan työyhteisöömme, sekä panostamme perehdytykseesi tähän vaativaan ja monipuoliseen ohjaajan tehtävään.
Malmin lastenkoti on 19-paikkainen erityistason lastenkoti. Malmin lastenkoti on osa Helsingin kaupungin lastenkotitoimintaa. Lapset asuvat kahdessa pienyksikössä hyvien kulkuyhteyksien varrella Tapanilassa ja Mellunkylässä. Tapanilassa on yksi osasto ja seitsemän asiakaspaikkaa. Fallpakantiellä Mellunkylässä on kaksi kuusipaikkaista osastoa. Lapset ovat iätään 7-17 vuotiaita.
Malmin lastenkodissa on erityisosaamista hoitaa lapsia, joilla on neuropsykiatrisia häiriöitä, psyykkistä oireilua ja mahdollinen traumatausta. Lapsikohtaisen työskentelyn tavoitteet luomme yhdessä sosiaalityöntekijän, lapsen, vanhempien kanssa. Lasten hyvä hoito ja työntekijöiden hyvinvointi ovat meille tärkeitä asioita. Malmin lastenkodissa sijoitettujen lasten hoidon viitekehyksenä toimii Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) Lastensuojelun terapeuttisen laitoskasvatuksen mallinnuksen periaatteet. Lastenkodin arki on strukturoitua ja ennakoitua lasten yksilölliset tarpeet huomioiden.
Ohjaajana olet läsnä lasten arjessa ja tuet heitä yksilöllisten tarpeiden mukaan esimerkiksi koulunkäynnissä, läheisten ihmissuhteiden ylläpitämisessä, sekä suunnittelet ja toteutat heidän kanssaan yhdessä mielekästä toimintaa. Jokaiselle lapselle on nimetty omaohjaaja työpari.
Ohjaajan tehtävässä pääset työskentelemään omaohjaajana ja osallistumaan hoito- ja kasvatussuunnitelmien laatimiseen ja neuvotteluihin, sekä toteuttamaan lapsikohtaista arviointia muun muassa kirjaamalla kuukausiarvioita. Malmin lastenkodissa teemme tiivistä yhteistyötä vanhempien ja muun verkoston kanssa. Lapsen hoitoa ja kasvatusta suunnitellaan ja arvioidaan säännöllisissä lastenkodin moniammatillisissa rakenteissa omaohjaajatyön tueksi. Työssämme sitoudumme kohtaamaan lapset ja heidän perheensä arvostavasti sekä osallisuutta tukien.
Lastenkoti työssä tarvitset kykyä niin itsenäiseen toimintaan kuin työskentelyyn työparina, osana tiimiä ja toimia erilaisissa lapsen palveluverkostoissa. Ohjaajana Malmin lastenkodissa saat työllesi parhaan mahdollisen tuen tiimiltäsi ja esihenkilöltä. Kaikkea ei tarvitse osata eikä ratkoa yksin. Arvostamme rohkeutta kysyä neuvoja ja pyytää apua.. Olet lämpimästi tervetullut perehtymään merkitykselliseen työhömme ja työskentelemään osana tiimiämme.
Malmin lastenkodissa kehitämme yhdessä työtä lasten tarpeista lähtien. Työntekijöille tarjotaan säännöllinen ryhmätyönohjaus, täydennyskoulutusta ja hyvät lastenkodin kokousrakenteet, jotka mahdollistavat moninaisen osaamisen hyödyntämisen yhteisen työn kehittämisessä.
Kyseessä on jaksomuotoinen kolmivuorotyö. Työvuorosuunnittelussa huomioidaan työntekijöiden työvuorotoiveita. Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Saat käyttöösi Epassi Flex -kokonaisuuden sisältäen liikunta-, kulttuuri-, työmatka- ja hyvinvointiedut. Etua voi saada korkeintaan 550 euroa kalenterivuodelta. Käytettävissä oleva saldo määräytyy työsuhteesi pituuden perusteella. Lisäksi käytettävissäsi on lounasetu. Saat käyttöösi henkilöstöetuna myös kaupunkipyörän ja voit halutessasi vierailla kaupungin työntekijöiden omalla virkistyssaarella.
Kelpoisuusehto:
Sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8§) mukainen sosiaalialalle soveltuva perustutkinto (lähihoitaja).
Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.
Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja tyydyttävä ruotsin kielen suullinen taito.
Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.
Lisäksi edellytämme:
• kokemusta lasten- ja nuorten kanssa työskentelystä
• erinomaisia vuorovaikutustaitoja
• tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002)
• tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa sekä 55 §:n mukaista tuberkuloosiselvitystä
• hygieniapassia.
Luemme eduksi lastensuojelun sijaishuollon työkokemuksen. Arvostamme hyvää asennetta ja aitoa halua työskennellä lasten ja nuorten kanssa. Luemme eduksi lisäksi nepsy- ja mielenterveystyön osaamisen ja työkokemuksen.
Sopimusala
SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus