Yrityskesä-ohjelma tarjoaa helsinkiläisnuorille mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä

Helsingin kaupunki tarjoaa edellisten vuosien tapaan tänäkin kesänä nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään kesäyrittäjyyden kautta. Yrityskesä-ohjelman osallistujien tavoitteena on perustaa oma yritys ja kokeilla yrittäjyyttä kesällä 2024 joko kesätyönä tai harrastuksena.
Yrityskesä-ohjelman tavoitteena on, että jokainen perustaa oman yrityksen, esimerkiksi 4H-yrityksen, ja saa myyntiä sekä onnistumisen kokemuksia kesän aikana.  Kuva: Sanna Wallenius
Yrityskesä-ohjelman tavoitteena on, että jokainen perustaa oman yrityksen, esimerkiksi 4H-yrityksen, ja saa myyntiä sekä onnistumisen kokemuksia kesän aikana. Kuva: Sanna Wallenius

Yrityskesä on Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksen koordinoima ohjelma, jonka tarkoituksena on tutustuttaa kiinnostuneita nuoria turvallisesti ja ohjatusti yrittäjyyteen. Kesäyrittäjyysohjelma on maksuton ja suunnattu 15–29-vuotiaille helsinkiläisille nuorille.

Jokainen osallistuja saa oman mentorin ja 300 euron yrityssetelin yritystoiminnan käynnistämiseen. Ohjelmaan osallistuville tarjotaan lisäksi monipuolisia tapahtumia ja koulutuksia, jotka tukevat yrittäjyyttä ja yhteisöllisyyttä koko kesän ajan. Tavoitteena on, että jokainen perustaa oman yrityksen, esimerkiksi 4H-yrityksen, ja saa myyntiä sekä onnistumisen kokemuksia kesän aikana. Yrittäjyyttä voi kokeilla myös yhdessä ystävän kanssa.

Helsingin kaupungin strategisena tavoitteena on, että helsinkiläinen yritystoiminta kasvaa, uudistuu ja monipuolistuu. Tärkeitä painopisteitä ovat kaupungin yritysmyönteisyyden kehittäminen ja yrittäjyyden mielikuvan tukeminen. Tässä työssä myös nuorten yrittäjyyden tukemisella on oma merkittävä roolinsa.

Haku ohjelmaan on avoinna maaliskuun loppuun asti

Haku 4H-Yrityskesään on avoinna 31.3.2024 asti. Valinnat tehdään viikolla 14, ja ohjelma alkaa yrityskoulutuksilla toukokuun alussa. Lisätietoja, tarkemman aikataulun ja hakulomakkeen löydät verkosta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Mukaan ohjelmaan valitaan 20 nuorta. Valintaperusteina ovat kiinnostus ja motivaatio yrittäjyyteen sekä sitoutuminen kesäyrittäjyyteen. Etusijalla ovat sellaiset hakijat, joilla on jo ainakin alustava yritysidea mielessään. Aiemmalla työkokemuksella ei ole väliä.  

Ohjelman kokonaisuudessaan suorittaneet saavat siitä myös todistuksen ja voivat hakea sillä hyväksilukuja esimerkiksi osaksi opintoja. Hyväksiluvut sovitaan erikseen oppilaitosten kanssa.