Vuosaaren Uutelaan on avattu uusi luontopolku

Itä-Helsinkiin Vuosaaren Uutelaan on avattu uusi opastettu luontopolku. Kahden kilometrin mittainen Metsäluontopolku kulkee vuonna 2022 perustetulla Uutelan metsän luonnonsuojelualueella.
Metsäluontopolun varrella on 12 värikästä metsäluonnosta kertovaa opastaulua. Kuva: Raisa Ranta
Metsäluontopolun varrella on 12 värikästä metsäluonnosta kertovaa opastaulua. Kuva: Raisa Ranta

Metsäluontopolku on merkitty maastoon oranssein käpymerkein. Reitin varrella on 12 värikästä opastaulua, jotka kertovat Uutelan metsästä ja metsäluonnon monimuotoisuudesta.

Metsäluontopolku on rengasreitti, jolle voi liittyä monesta eri suunnasta, esimerkiksi Uutelantien varrelta tai Nuottaniemen keittokatoksen luota. Luontopolku kulkee kivituhkatulla metsäpolulla ja sen varrella on jonkin verran korkeuseroja. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa eikä valaistusta. 

Uutelan luonnonsuojelualueiden opastus täydentyy 

Uutelan Särkkäniemessä avattiin tänä keväänä matelijoista ja sammakkoeläimistä kertova Herppipolku. Tavoitteena on merkitä maastoon vielä kolmaskin luontotietoa tarjoava reitti vuonna 2024. Merkityt reitit helpottavat luonnossa liikkumista ja ohjaavat kulkua herkillä luonnonsuojelualueilla. Uutelan luonnonsuojelualueet saavat ensi vuonna uudet kartalliset alueopastaulut, joissa kerrotaan luonnonsuojelusta ja alueen luontopalveluista.

Uutelan vanhan luontopolun käpymerkkitolpat tullaan poistamaan maastosta. Osaa rastiaiheista ei voi enää havaita luonnossa. Uudet luontopolut ja fyysiset luontopolkutaulut tuovat luontotiedon paremmin kaikkien ulkoilijoiden saataville. Luontopolkujen lisäksi Uutelan ulkoilualue kaipaa kokonaisopastuksen päivittämistä. Työn alkamisajankohta ei ole vielä tiedossa.