Vartiokylään uusi ulkoilureitti – myös Myllymatkantien koira-aitaus kunnostetaan

Itä-Helsingin ulkoilureitistöön on tulossa parannus, kun Vartiokylään Myllymatkantien ja Myllypurontien väliin rakennetaan uusi ulkoilureitti. Reitti yhdistää Myllypurontien toisella puolella olevat ulkoilureitit Myllynsiiven puistokaistan reitille. Samalla Myllymatkantien koira-aitaus kunnostetaan.
Suunnitelmapiirustuksessa uusi ulkoilureitti kulkee vehreän alueen yläreunassa. Kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy
Suunnitelmapiirustuksessa uusi ulkoilureitti kulkee vehreän alueen yläreunassa. Kuva: Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy

Uudelle valaistulle reitille tulee kivituhkapintainen käytävä, joka kiertää puistometsän avokallion sen pohjoista reunaa pitkin. Reitistä tehdään esteetön ja talvikunnossapidettävä, ja se palvelee myös läheisen Myllypuron seniorikeskuksen asukkaita. Reitin varrelle tulee puistonpenkkejä ja roska-astioita.

Koira-aitaukseen yhteinen alue kaikenkokoisille koirille

Myllymatkantien koira-aitaus kunnostetaan ja sen linjausta muutetaan. Aitaus koostuu jatkossa yhdestä yhtenäisestä alueesta eli erilliset pienten ja isojen koirien aitaukset poistuvat. Nykyinen pienten koirien aitaus jouduttaisiin joka tapauksessa poistamaan tulevaisuudessa rakentuvien talojen takia, sillä jäljelle jäävään tilaan ei saa rakennettua riittävän suuria erillisiä aitauksia. Pienille koirille on tulossa oma alueensa puolentoista kilometrin päässä sijaitsevaan Vartiokylän koira-aitaukseen, joka kunnostetaan ja laajennetaan kaksiosaiseksi tulevassa erillisessä urakassa.

Ulkoilureitin rakentaminen alkaa 8. huhtikuuta, ja pienten koirien aitaus poistuu kokonaan käytöstä toukokuussa. Isojen koirien aitaus on käytössä kesäkuuhun asti. Ulkoilureitin ja koira-aitauksen on tarkoitus valmistua heinäkuussa.

Louhinnasta aiheutuu melua

Tulevan ulkoilureitin kalliolla kulkevalta osuudelta irtolouhitaan hydraulisesti kalliota 22. huhtikuuta alkaen noin viikon ajan, mistä aiheutuu melua ympäristöön. Louhinta tapahtuu arkisin klo 8–16. Reitin kohdalta poistetaan puita, joiden rungot hyödynnetään koira-aitauksessa. Lisäksi alueelta poistetaan yksi huonokuntoinen koivu.

Urakoitsijana toimii Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.