Hyppää pääsisältöön

Valtuusto käsittelee Hermanninrannan asemakaavaa

Kaupunginvaltuusto käsittelee Hermanninrannan asemakaavaa ja Kontulan pelastusaseman uudisrakennuksen hankesuunnitelmaa kokouksessaan tänään kello 18 alkaen.
Kaupunginvaltuusto koolla. Kuva: Pertti Nisonen
Kaupunginvaltuusto koolla. Kuva: Pertti Nisonen

Kaavaratkaisu koskee Kalasataman pohjoisosassa sijaitsevaa Hermanninrantaa. Tavoitteena on suunnitella asuinympäristö, joka myöhemmin kaavoitettavan Kyläsaaren kanssa yhdistää Kalasataman pohjoisosan Arabianrantaan.

Alueelle on suunniteltu yhdeksän asuinkorttelia, kaksi pysäköintilaitosta, koulu ja kaksi päiväkotia. Pohjoisemman päiväkodin yhteyteen suunnitellaan lisäksi urheilukenttä ja leikkipuisto. Uusia asukkaita tulisi alueelle noin 5 500.

Nykyinen Hermannin rantapuisto jää asukkaiden virkistyskäyttöön. Tarkoituksena on tukea ja vahvistaa puiston biodiversiteettiä suunnittelun keinoin. Rantapuiston ja tulevan kaupunkirakenteen rajapintaan on suunniteltu toiminnallinen rantapromenadi, Hermanninterassi.

Valtuusto käsittelee myös Kontulan pelastusaseman uudisrakennuksen hankesuunnitelmaa. Uudisrakennus tulisi Mellunkylään osoitteeseen Lirokuja 6. Kontulan pelastusasema vahvistaisi kiireelliseksi luokiteltua ensihoidon valmiutta Itä-Helsingissä. Asemalle on tarkoitus sijoittaa pelastusyksikkö, säiliöyksikkö sekä ambulanssi. Operatiivista työtä tekee 10 henkilöä neljässä vuorossa ja lisäksi on  turvallisuuskouluttajia.

Kello 18 alkavaa kokousta voi seurata suorana lähetyksenä tai myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalta.

Valtuuston päätöksiä voi seurata Helsinki-kanavan lähetysnäkymän alta. Päätöksistä kerrotaan lisäksi kokouksen päätyttyä kaupunginvaltuuston päätöstiedotteessa.