Väistötilojen rakentaminen Suutarilan Vaskiniittyyn on alkanut

Suutarilan monitoimitalon ja Siltamäen ala-asteen ja päiväkodin väistötiloina toimivan rakennuksen rakentaminen on alkanut osoitteessa Vaskiniitynkuja 5.
Ilmakuva Vaskiniitystä, jonne väistötiloina toimivan rakennuksen rakentaminen on alkanut.
Ilmakuva Vaskiniitystä, jonne väistötiloina toimivan rakennuksen rakentaminen on alkanut.

Rakentaminen alkaa maanrakennustöillä, minkä jälkeen jatketaan varsinaisella talonrakentamisella. Tavoitteena on, että uudet tilat valmistuvat joulukuussa 2024.

Väistötilat korvaavat purkamisen ja uudisrakentamisen ajaksi Suutarilan monitoimitalon nykyiset tilat ja toiminnot sekä myöhemmin Siltamäen ala-asteen koulun ja päiväkodin tilat. Siltamäen ala-asteen nykyinen rakennus näillä näkymin puretaan ja se korvataan ensisijaisesti uudisrakennuksella, mutta kaupunginmuseon pyynnöstä rinnalla tutkitaan myös mahdollisuutta säilyttää vanha rakennus.

Työt aiheuttava meluhaittaa

Työt on suunniteltu siten, että niistä aiheutuisi mahdollisimman vähän häiriötä. Työmaalla työskennellään pääasiassa arkisin kello 7‒18, jolloin työstä aiheutuu ääntä.

Vaskihuhdantiellä ja Vaskiniitynkujalla liikkuu raskasta liikennettä rakentamisen ajan. Myös väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat mahdollisia, jolloin niistä tiedotetaan paikan päällä opastein.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Adapteo Finland Oy.