Väistökoulun rakentaminen alkaa Aarrekujalla Vesalassa

Helsingin kaupunki rakentaa kolmikerroksisen koulupaviljongin Vesalaan osoitteeseen Aarrekuja 4. Työt aloitetaan työmaan perustamisen jälkeen puunkaadoilla ja maanrakennustöillä. Väistötilat otetaan käyttöön alkuvuodesta 2025.
Karttakuva väistötilojen sijoituspaikasta.

Väistötila tarvitaan, koska lähialueella tulee tehdä useita kouluremontteja. Tilojen ensimmäiset käyttäjät ovat Kontulan ala-aste ja Kontulan päiväkodin esikouluryhmät, joiden käytössä oleva rakennus Rintinpolulla peruskorjataan ja laajennetaan. 

Työt on suunniteltu siten, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä

Työmaalla työskennellään pääosin arkisin klo 7–18. Työmaan alue tullaan aitaamaan rakentamisen ajaksi. Työmaakuljetuksia ajetaan enimmäkseen Aarrekujan kautta, mutta myös Kiiliänkujan reittiä tarvitaan.

Viereisen päiväkotirakennuksen käyttäjien toiminta pyritään huomioimaan työmaalla.

Puita kaadetaan tontilta

Väliaikaisten tilojen rakennuspaikkaa valitessa pyritään lähtökohtaisesti etsimään kohteita, joiden tontilla tarvitsee tehdä mahdollisimman vähän muutoksia. Puiden kaatamista pyritään välttämään, mutta valitettavasti Aarrekujan väistötilan rakentamisen yhteydessä puita kaadetaan tontin eteläosasta.

Aarrekujan väistötilojen sijainnin valinnassa on kiinnitetty huomiota muun muassa turvallisiin liikennejärjestelyihin ja koulumatkojen pituuteen. Nyt valittu tontti sijaitsee vähäliikenteisellä paikalla pienen puiston vieressä.

Kohde sai rakennusluvan ja aloittamisoikeuden 29.2.2024.

27.2.24 päivitetty tilojen käyttöönoton ajankohta.