Vaikuta pyöräpysäköinnin suunnitelmiin Haagan, Herttoniemen, Oulunkylän, Pukinmäen ja Vartiokylän alueilla!

Helsinki laatii parhaillaan suunnitelmia pyöräpysäköinnin parantamiseksi Haagaan, Herttoniemeen, Oulunkylään, Pukinmäkeen ja Vartiokylään. Suunnitelmissa lisätään kiinteitä ja runkolukituksen mahdollistavia pyörätelineitä ympärivuotiseen käyttöön. Voit nyt vaikuttaa telineiden sijaintiin!
Pyöriä runkolukittavissa telineissä. Kuva: Mikko Raninen
Pyöriä runkolukittavissa telineissä. Kuva: Mikko Raninen

Tule mukaan kehittämään pyöräpysäköintiä vastaamalla karttakyselyyn(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 31.10.2022 mennessä. Karttakyselyssä voit antaa palautetta suunniteltuihin pyöräpysäköintipaikkoihin sekä ehdottaa uusia pyöräpysäköintipaikkoja. Kyselyn tuloksia hyödynnetään suunnitelmien laadinnassa. Suunnitelmat valmistuvat vuoden 2023 alussa ja pyörätelineet toteutetaan arviolta vuosien 2023 ja 2024 aikana.

Laadukkaan pyöräpysäköinnin tarjoaminen on merkittävä osa kokonaisvaltaista pyöräliikenteen edistämistä. Lisäämällä pyörätelineitä vähennetään myös villin pysäköinnin haittoja jalankululle sekä ehkäistään pyörävarkauksia. Helsinki kehittää pyöräpysäköintiä aluettain, ja tänä vuonna ovat vuorossa Haagan, Herttoniemen, Oulunkylän, Pukinmäen ja Vartiokylän alueet.