Uusi yksityinen päiväkoti Kalasataman tornitalo Visioon

Englanninkielinen Pilke Playschool Kalasatama -päiväkoti avautuu huhtikuussa Helsingin Kalasatamassa. Pilke päiväkodit Oy:n tiloissa tarjotaan varhaiskasvatusta 40 lapselle.
Uusi päiväkoti tuo lisää vaihtoehtoja kasvavan Kalasataman lapsiperheiden tarpeisiin. Kuva: Heli Pulkkinen/SRV
Uusi päiväkoti tuo lisää vaihtoehtoja kasvavan Kalasataman lapsiperheiden tarpeisiin. Kuva: Heli Pulkkinen/SRV

Päiväkodin tilat sijaitsevat 24-kerroksiseen tornitalon alimmassa kerroksessa. 240 asunnon Visio-asuintorni valmistui joulukuussa 2023.

Päiväkodin piha-alue sijoittuu Brygalle, joka on Kalasataman tornitalojen keskellä, Itäväylän ja kauppakeskus Redin katolla, sijaitseva puisto. Bryga on saanut tunnustusta Vuoden ympäristörakenteena ja Vuoden viherrakenteena. Se antaa lapsille turvallisen ja inspiroivan ympäristön leikkiin ja liikkumiseen. Lisäksi päiväkodin läheisyydessä on muita vihreitä alueita ja puistoja, jotka tarjoavat lapsille mahdollisuuden tutustua luontoon ja liikkua ulkona.

Kalasatamaan rakennettavat kahdeksan tornia ovat SRV:n historian suurin rakennushanke. Tornitaloista ensimmäisenä valmistuivat vuonna 2019 Majakka ja vuonna 2021 Loisto. Syksyllä 2022 valmistui Lumo One, jossa on vuokrakoteja.

Parhaillaan on rakenteilla Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä; 26-kerroksinen Horisontti. 111 metrin korkeuteen meren pinnasta kohoava Horisontti sijaitsee kauppakeskus Redin katolla luoteiskulmassa.