Urheilukadulla valmistaudutaan katutöihin

Reijolankadun ja Lääkärinkadun väliselle Urheilukadun osuudelle on tulossa katutöitä. Katutöiden myötä Laakson sairaala-alue saa riittävät vesi- ja viemäriliittymät. Katutyön alta kaadetaan neljä puuta 25. maaliskuuta alkavalla viikolla.
Kunnostettava katuosuus on Reijolankadun ja Lääkärinkadun välillä. Työt etenevät  alustavan suunnitelman mukaan vaiheittain.  Kuva: Helsingin kaupunki
Kunnostettava katuosuus on Reijolankadun ja Lääkärinkadun välillä. Työt etenevät alustavan suunnitelman mukaan vaiheittain. Kuva: Helsingin kaupunki

Katutyö on tarpeen, koska rakenteilla oleva uusi sairaala tarvitsee nykyisiä suuremmat vesi- ja viemäriliittymät. Katuremontin yhteydessä uusitaan putket ja rakennetaan myös hulevesilinja, jonka avulla sadevedet eriytetään jätevedestä.  Rakentajat uusivat lisäksi kadun pintarakenteet ja osan kaukolämpölinjasta.  
 
Kadun varresta joudutaan kaatamaan puut, jotka sijaitsevat kadulle tulevien uusien vesi- ja viemäriliittymien kohdalla. Uusia puita istutetaan katuremontin valmistuttua. 

Katutyötä suunnitellaan, ja se alkaa alustavan aikataulun mukaan kesällä 2024.