Tule virkistymään Malminkentälle - Aluetta kehitetään monipuoliseksi virkistys- ja vapaa-ajanviettopaikaksi

Malminkentän vapaa-ajanviettomahdollisuuksia kehitetään väliaikaisesti samaan aikaan kun rakentamistyöt alueella pääsevät vauhtiin.
Malminkentällä pääsee kesällä harrastamaan monipuolisesti.  Kuva:  Janne Ojanperä
Malminkentällä pääsee kesällä harrastamaan monipuolisesti. Kuva: Janne Ojanperä

Helsingin kaupunki kehittää Malminkentän virkistys- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia yhä monipuolisemmaksi. Kentälle toteutetaan kesän ja syksyn aikana erilaisia toimintoja, kuten koriskenttä ja grillipaikka. Aiemmin kentälle on rakennettu ulkokuntoilu- ja leikkipaikka sekä frisbeegolfin harjoitusrata.  

Ulkokuntoilupaikkoja on kaksi kappaletta, toinen avoimella kenttäalueella ja toinen Malminkaaren lähellä. Leikkipaikka on myös alueen keskellä.

Lisäksi alueelle suunnitellaan uusia virkistystoimintoja, kuten skeittipaikka ja skuuttirata, ulkoilureitin varrella olevan kuntoilupaikan laajennus, lintutorni ja Helsinki-huussi. Helsinki-huussin rakentaminen on käynnissä ja se valmistuu kesän aikana. Lintu- ja näköalatornin rakentaminen alkaa kesän jälkeen.  

Tavoitteena viihtyisä ja moninainen alue lähellä luontoa

Malminkentän toiminnot tulevat kuitenkin olemaan väliaikaisia ja ne poistuvat alueen rakentumisen myötä.  

– Kehitämme Malminkentästä yhä viihtyisämpää aluetta ulkoiluun ja vapaa-aikaan, samanaikaisesti kuin rakentamistyöt kentällä pääsevät vauhtiin, sanoo projektinjohtaja Kimmo Kuisma Helsingin kaupungin aluerakentamisen yksiköstä.  

Malminkentän kartasta pääset katsomaan erilaisia väliaikaistoimintoja alueella.
Malminkentän kartasta pääset katsomaan erilaisia väliaikaistoimintoja alueella.

Kesäkaudella väliaikaiskäytön toiminnot keskittyvät itä-länsi-suuntaiselle entiselle kiitotielle. Pohjois -itäosan laajat niittyalueet on rajattu käytön ulkopuolelle. Väliaikaiskäytön toiminnot on pääosin sijoitettu kiitoradoille sekä osin myös nurmena hoidettaville alueille.

Asukkaat rohkeasti mukaan viettämään vapaa-aikaa Malminkentällä

Malminkenttä tarjoaa erinomaiset puitteet ulkoiluun sekä ajanviettoon. Alue on laaja ja kätevien liikenneyhteyksien päässä. Bussiyhteyksiä Malminkentälle kulkee Tattariharjuntietä, Malminkaarta ja Suurmetsäntietä pitkin. Lähijunayhteys on Malmin ja Tapanilan asemilta.  

– Haluamme, että kaupunkilaiset ottavat alueen aktiiviseen käyttöön ja että jokainen kaupunkilainen löytää alueelta mielekästä tekemistä, sanoo projektinjohtaja Kimmo Kuisma.  

Alueen valaistussuunnittelu on käynnissä ja erityisesti urheiluntoimintojen yhteyteen suunnitellaan lisävalaistusta.