Tule mukaan suunnittelemaan Tukkutorin ja Teurastamon tulevaisuutta

Miltä Tukkutorin tulevaisuus voisi näyttää? Helsingin Kaupunkitilat Oy ja Helsingin kaupunki kutsuvat kaikki alueen kehittämisestä kiinnostuneet mukaan pohtimaan tulevaisuutta.
Vuonna 2012 kaupunkilaisille avautuneesta vanhasta teurastamolaitoksesta on 10 vuodessa kehittynyt ainutlaatuinen kaupunki- ja ruokakulttuurin keskus Helsingin kasvavaan Kalasatamaan.  Kuva: Jussi Hellsten
Vuonna 2012 kaupunkilaisille avautuneesta vanhasta teurastamolaitoksesta on 10 vuodessa kehittynyt ainutlaatuinen kaupunki- ja ruokakulttuurin keskus Helsingin kasvavaan Kalasatamaan. Kuva: Jussi Hellsten

Tulevaisuuspäivät järjestetään Teurastamolla 16. marraskuuta kello 14-16 ja 21. marraskuuta kello 17-19. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Paikalle voi tulla vain piipahtamaan tai syventymään keskusteluun. 

Tila sijaitsee Teurastamon päärakennuksen R1 lisäsiivessä,  paikalle löytää kävelemällä Teurastamon portilta (Työpajankatu 2) Helsingin Kahvipaahtimon ohi pohjoiseen päin.  

Tilaisuuksissa työskennellään havainnollistavien tulevaisuuskuvien parissa. Mitä myönteisiä ja kielteisiä tunteita tulevaisuuskuvat herättävät? Mitkä ovat toivottavia ja epätoivottavia kehityskulkuja alueella ja miten ne vaikuttaisivat sinuun? Mitkä rohkeat ideat saisivat nykäistyä toivotun tulevaisuuden liikkeelle jo nyt?  

Helsingin Kaupunkitilat Oy ja Helsingin kaupunki valmistelevat yhteistyönä visiota ja suunnitteluperiaatteita, joissa hahmotellaan kokonaisvaltaisesti alueen kehittämismahdollisuuksia. Visiotyön käytännön toteutuksesta vastaa Motiva Services Oy.

ilassa esillä olevat tulevaisuuskuvat ovat valmistaneet kolme taiteilijaa, jotka ovat erikoistuneet spekulatiivisten tulevaisuuksien havainnollistamiseen. Teoksista vastaavat Auri Antinranta, Iiris Herttua ja Emilia Kiialainen.

Tukkutorin suunnittelutyön tulosta pääset kommentoimaan alkuvuodesta 2024.