Tule kuulemaan, miten osallisuutta edistetään Helsingin kouluissa ja oppilaitoksissa

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Johanna Laisaari järjestää 24. marraskuuta Osallisuus kouluissa ja oppilaitoksissa -seminaarin, jossa keskustellaan osallisuudesta oppilaiden, huoltajien ja koulujen työntekijöiden näkökulmasta.
Osallisuus kouluissa ja oppilaitoksissa -seminaaria voi seurata Helsinki-kanavan kautta 24. marraskuuta. Kuva: Jussi Hellsten
Osallisuus kouluissa ja oppilaitoksissa -seminaaria voi seurata Helsinki-kanavan kautta 24. marraskuuta. Kuva: Jussi Hellsten

- Osallisuus on aina tärkeä aihe, mutta tänä syksynä julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan uudistettu osallisuussuunnitelma tekee aiheesta entistä ajankohtaisemman. Lapsen oikeuksien teemaviikon lopuksi on hyvä pysähtyä hetkeksi ja pohtia yhdessä, miten lasten ja nuorten osallisuus voisi toteutua vielä paremmin, sanoo apulaispormestari Laisaari.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan osallisuussuunnitelman tavoitteena on tukea ja vahvistaa toimialan lakisääteisiä velvoitteita, kuten kodin ja koulun yhteistyötä, lapsen oikeuksia osallisuuteen ja kuntalaisten kuulemista, sekä edistää opetussuunnitelman mukaista toimintaa koko toimialalla. Samalla se vie eteenpäin kansallisen lapsistrategian toimeenpanoa ja vahvistaa Lapsiystävällinen kunta -mallia.

Seminaarin alussa kuullaan kaksi asiantuntijapuheenvuoroa lasten ja nuorten osallisuudesta. Puhujina ovat lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen ja THL:n kehittämispäällikkö Jenni Helenius.

Paneelikeskustelussa keskustellaan siitä, miten osallisuus toteutuu Helsingin kouluissa ja oppilaitoksissa peruskouluikäisten ja toisen asteen oppilaiden sekä opettajien näkökulmasta. Paneelikeskustelua johdattelee Helsingin Vanhemmat (HELVARY ry:n) varapuheenjohtaja Sanna Valtonen.
 
Seminaaria voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 24. marraskuuta klo 13.15 alkaen. Tule mukaan kuulemaan, miten voimme yhdessä edistää osallisuutta Helsingissä.