Sörnäisten rantatiellä lyhyitä liikennekatkoja päivittäin

Uuden Hakaniemensillan teräsrungon asennus vaikuttaa ajoittain liikenteeseen Sörnäisten rantatiellä, kun sillan teräsrungon asennus käynnistetään tammikuussa 2023. Hakaniemenrantaan pystytetään loppiaisen jälkeen suuri autonosturi, jolla teräsrungon osia nostetaan paikoilleen. Nostot kestävät ensimmäisessä vaiheessaan noin kaksi viikkoa. Liikenteeseen vaikuttavia nostoja tehdään päiväsaikaan ruuhka-aikojen ulkopuolella (klo 10-15 välillä) ja niiden ajaksi liikenne Sörnäisten rantatiellä katkaistaan muutamiksi minuuteiksi kerrallaan. Katkoja on maksimissaan kaksi per päivä.
Havainnekuva uudesta Hakaniemensillasta Kuva: Kruununsillat
Havainnekuva uudesta Hakaniemensillasta Kuva: Kruununsillat

Heti viikolla 2 (10.-13.1.) tehdään kahtena päivänä klo 10-15 välillä yhteensä neljä erityisen vaativaa nostoa, joiden ajaksi Sörnäisten rantatien liikenne katkaistaan kokonaan noin 10 minuutin ajaksi. Nostoilla on säävaraus, joten tarkkoja päivämääriä ei pystytä kertomaan etukäteen. On myös mahdollista, että osa nostoista siirtyy sääolosuhteiden takia viikolle 3.

On hyvä huomioida, että Sörnäisten rantatien kaltaisella vilkkaalla pääväylällä kymmenenkin minuutin lyhyehkö liikennekatko saattaa aiheuttaa kerrannaisvaikutuksia, jolloin katkon todellinen vaikutus liikenteen sujumiseen on huomattavasti suurempi. Onkin hyvä harkita vaihtoehtoisia reittejä kyseisellä ajanjaksolla (viikot 2 ja 3).