Senaatintorin kesäterassi lisäsi keskustan elinvoimaa

Helsingin paraatipaikalle Senaatintorin laidalle kesäksi 2023 avattu Torikortteleiden kesäterassi palveli viimeisiä asiakkaitaan elokuun 27. päivä. Torikortteleiden edustalle levittäytynyt usean ravintolan yhteisterassi tarjosi kaupunkilaisille ja matkailijoille maukkaita elämyksiä yhdessä Senaatintorilla järjestettyjen tapahtumien kanssa.
Torikorttelin kesäterassi yhdistettynä Suomen valokuvattavimpiin nähtävyyksiin kuuluvaan Tuomiokirkkoon mahdollisti kohtaamisia helsinkiläisten ja matkailijoiden kesken.  Kuva: Camilla Bloom / Helsinki Partners
Torikorttelin kesäterassi yhdistettynä Suomen valokuvattavimpiin nähtävyyksiin kuuluvaan Tuomiokirkkoon mahdollisti kohtaamisia helsinkiläisten ja matkailijoiden kesken. Kuva: Camilla Bloom / Helsinki Partners

Helsingin keskustan kaupallinen elinvoima koostuu yhä vahvemmin kohtaamisista, joita ravintolat ja terassit mahdollistavat. Useamman ravintolan yhdessä toteuttamilla terasseilla on mahdollista maistaa monen eri palveluntarjoajan tuotteita ja tavata useamman eri ravintolan asiakkaita. Ravintoloiden yhdessä tuottama lisäarvo saa kävijät viihtymään. Torikorttelin kesäterassi yhdistettynä Suomen valokuvattavimpiin nähtävyyksiin kuuluvaan Tuomiokirkkoon mahdollisti kohtaamisia helsinkiläisten ja matkailijoiden kesken. Kohtaamisista syntyy ainutlaatuisia kokemuksia, joita muistellaan vielä kesän jälkeen ja ne palauttavat mieleen kesäisen eläväisen Helsingin. Tarinat jäävät elämään ja ne mahdollistavat uusien ideoiden jalostumisen ja kehittyvät matkailijavirrat.

Kesäterassilla toimi kolme eri ravintoloitsijaa, joista jokaisella oli useampi ravintola. Terassikattauksen takana olivat tutut Torikortteleiden ravintoloitsijat Mikko Leisti Sofia Helsingistä, Ville Tikkanen Valkoisesta salista ja Sami Benamed Via Tribunalista sekä Son of a Punchista. Ravintolakonsepteissa luotettiin laadukkaisiin kausituotteisiin, klassikkomakuihin ja uusimpiin ruokatrendeihin. Asiakaspaikkoja ravintoloilla yhteensä oli 410.

– Haluttiin nähdä Torikortteleiden kesäterassin toteutuvan, koska emme halunneet kesän kuluvan Senaatintorilla ilman upeaa kesäterassia. Tiedettiin, että on paljon haasteita. Lyöttäytymällä yhteen muiden yrittäjien kanssa ja yhdistämällä voimamme sekä ratkaisukeskeisellä asenteella tässäkin onnistuttiin. Suuri kiitos kuuluu mukana olleille yrityksille sekä Torikortteleille, kertoo Pizzeria Via Tribunalin ja  Son of a Punchin Sami Benamed.

Ainutlaatuiset ideat keksitään usein yrityksissä ja yritysten keskinäisissä keskusteluissa. Yrittäjät havainnoivat ympäristöään jatkuvasti miettien, miten aluetta ja omaa liiketoimintaa voisi vielä kehittää. Keskustan elinvoimaisuus on riippuvainen kaikista toimijoista ja yhdessä tekemällä tuloksilta on lupa odottaa enemmän. Torikortteleiden kesäterassi on hyvä esimerkki yhdessä kaupungin kanssa toteutetuista mahdollisuuksista, jolla on kehitetty keskustan kaupallista elinvoimaa. Kesäterassi mahdollistettiin yhdessä Helsingin kaupungin ja Torikortteleita hallinoivan Helsingin kaupunkitilat Oy:n kanssa.

– Helsinki voi olla ylpeä kaupungissa sijaitsevista ravintola-alan yrityksistä ja siitä, miten heidän luovuutensa asettaa kaupungin sopeutumiskyvyn koetukselle. Jatkuvasti jalostuvat ideat tarjoavat Helsingin kaupungille mahdollisuuden kehittää omaa toimintaansa yritysmyönteisemmäksi, sanoo Helsingin kaupungin yritysluotsi Jukka-Pekka Tolvanen.

Positiivisten kokemusten ja onnistumisten myötä Helsingissä voidaan tulevaisuudessa nähdä rohkeampia avauksia kaupunki- ja ruokakulttuurin kehittymisessä.