Pohjoismainen koulu toteutuu – toiminta alkaa syksyllä 2024

Pohjoismainen koulu (Nordiska skolan) aloittaa toimintansa elokuussa 2024. Kaikki helsinkiläislapset ovat tervetulleita hakemaan paikkaa koulusta, äidinkielestä ja kotiosoitteesta riippumatta. 
Pohjoismainen koulu aloittaa Yhtenäiskoulun yhteydessä Käpylässä.
Pohjoismainen koulu aloittaa Yhtenäiskoulun yhteydessä Käpylässä.

Pohjoismainen koulu on Suomessa ensimmäinen koulu, jonka opetuksessa painotetaan pohjoismaista yhteistyötä ja kulttuuria sekä pohjoismaisia kieliä.  

Toiminta alkaa Yhtenäiskoulun tiloissa Käpylässä. Pohjoismainen koulu tekee tiivistä yhteistyötä ruotsinkielisen Kottby lågstadieskolanin kanssa.

Pohjoismaisen koulun myötä perustetaan kokonaan uusi luokka, johon kaikki helsinkiläiset oppilaat voivat hakea. Luokalla puolet opetuksesta on ruotsiksi ja puolet suomeksi. 

"Olen iloinen, että toiminnaltaan ainutlaatuinen Pohjoismainen koulu toteutuu! Koulu on erinomainen vaihtoehto perheille, joissa on suomen- ja ruotsinkielinen huoltaja. Kaikki helsinkiläiset lapset ovat tervetulleita hakemaan paikkaa ruotsi-suomi-luokasta, kielitaidosta riippumatta. Kaksikielisen luokan ensimmäiset oppilaat aloittavat elokuussa 2024”, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas

Mikäli hakijoita on enemmän kuin paikkoja, oppilaat valitaan arpomalla. 

Yhtenäiskoulun rehtori Sari Sola kertoo, että Pohjoismainen koulu tarjoaa Yhtenäiskoululle oivan mahdollisuuden kehittää uutta toimintakulttuuria, joka perustuu osallisuuteen, kestävään kehitykseen ja pohjoismaiseen yhteistyöhön. 

"Yhtenäiskoulussa näemme pohjoismaisuuden ja kaksikielisyyden vahvuutena. Kutsumme koko kouluyhteisön mukaan kehittämään Pohjoismaista koulua. Koulumme muutkin oppilaat tutustuvat pohjoismaisen painotuksen mukaisiin sisältöihin", hän sanoo. 

Yhtenäiskoulu toimii jatkossakin alueen suomenkielisten oppilaiden lähikouluna. Mikäli Yhtenäiskoulu on lapsen lähikoulu, lapsella on oikeus paikkaan suomenkielisessä luokassa.