Pakilan ala- ja yläasteen koulun rakentaminen ja uuden päiväkodin suunnittelu etenevät

Pakilan ylä- ja alasteen tilojen korjaus ja laajentaminen on hyvässä vauhdissa ja tilat otetaan käyttöön keväällä 2022.
Kuva työmaalle, Marjukka Haavisto, 4-2021

Pakilan ala-asteen
koulurakennuksen peruskorjaus ja laajennus ala- ja yläasteen koulujen käyttöön ja nuoristotiloiksi etenee Halkosuontiellä. Tilat valmistuvat helmikuussa 2022, jos työmaa voi jatkaa toimintaansa normaalisti.

Pakilan ylä- ja ala-asteen koulut siirtyvät ensimmäisiä ja toisia luokkia lukuun ottamatta Halkosuontien uudistettuihin koulutiloihin heti, kun talo on kalustettu. Ensimmäiset ja toiset luokat jatkavat tuolloin koulutyötä Aulikinpuiston väistötiloissa (Paloheinäntie 40 b).

Voit seurata koulujen työmaata tilaamalla viikkotiedotteen verkkosivuilta:
 Pakilanpuisto, Helsinki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) tai Pakilanpuiston viikkotiedotteet(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Päiväkodin ja koulun yhteisen rakennuksen suunnittelu Elontielle jatkuu

Päiväkoti Havukan tontille (Elontie 35) tulevan päiväkodin ja koulun ensimmäisten ja toisten luokkien yhteisen uuden rakennuksen jatkosuunnittelu on käynnistymässä. Taloon tulee tilat 240 päiväkotilapselle ja 180 koululaiselle sekä 12 lapselle, jotka tarvitsevat erityistä tukea.

Päiväkoti Havukka siirtyy ala-asteelta vapautuviin Aulikinpuiston väistötiloihin keväällä 2022. Väistötilarakennukseen ja sen pihalle tehdään ennen muuttoa joitakin muutoksia, jotta tilat sopisivat paremmin päiväkodin käyttöön.

Elontien uudelle rakennukselle haetaan rakennuslupaa loppuvuodesta. Rakennusvalvonta kuulee luvan hakemisen yhteydessä naapureita, joita ovat vastapäisen tai viereisen tontin omistajat, esim. taloyhtiöt tai omakotitalon omistajat. Tilojen käyttäjiä osallistetaan suunnitteluun useissa käyttäjäkokouksissa, minkä lisäksi suunnitelmia esitellään koulun ja päiväkodin henkilökunnalle ja lasten huoltajille ensi syksynä.

Havukan nykyinen rakennus puretaan uuden rakennuksen alta arviolta keväällä 2022. Uusi rakennus valmistuu syksyllä 2023.

Alueen katuja kehitetään koulu- ja päiväkotihankkeiden vuoksi. Asukkaat ovat antaneet hankkeen alusta alkaen liikennejärjestelyihin parannusehdotuksia, jotka on huomioitu katusuunnittelussa. Katusuunnitelmat olivat nähtävillä keväällä 2021. Katujen muutostyöt on tarkoitus aloittaa kesällä 2022 Halkosuontiestä.

Hankkeen vaiheita voi seurata verkosta sivulta hel.fi/pakilan-tilat