Suoraan sisältöön

Pakilan alueen koulujen ja päiväkotien tilat

Tämän sivun lyhytosoite on www.hel.fi/pakilan-tilat

Helsingin kaupunki ja Pakilanpuiston Allianssi ovat mukana hankkeessa, jossa kehitämme ja uudistamme Länsi-Pakilan alueen koulujen ja päiväkotien tiloja kokonaisuutena. Hanke koskee Pakilan ala-asteen koulua ja Pakilan yläasteen koulua, päiväkoti Havukkaa ja päiväkoti Pakilaa.

Samassa yhteydessä on linjattu myös liikuntamahdollisuuksien kehittämistä sekä väistötilaratkaisu Aulikin puistoon. Tavoitteena on ollut löytää paras ratkaisu koulujen ja päiväkotien toiminnan, kaupunkikuvan ja kokonaiskustannusten kannalta. Yläasteen tontille tulee uusia liikuntatiloja, jotka rakennuttaa Helsingin NMKY:n tukisäätiö erillisessä hankkeessa.

Usein kysyttyä >>

  1. Hankkeen etenemisen aikataulu 
  2. Koulun tilamuutokset (useita kysymyksiä)
  3. Suunnittelu
  4. Väistötilaratkaisu

Tietoa hankkeen etenemisestä

2021

2020

2019

2018

Asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 

Toimijainfon 11.12.2017 Esitysmateriaali

Lisää tietoa

Hanketta suunnitellaan toteutettavaksi vaiheittain, kiireellisimpänä Pakilan yläasteen (Pilkekuja 10) tilat. Osana kokonaisratkaisua esitetään, että yläasteen rakennus korvataan uudisrakennuksella. Nykyisen rakennuksen perusparannuksen on laskettu tulevan kalliiksi ja lisäksi rakennus on haastava muun muassa pihojen ilmanlaadun, esteettömyyden ja toiminnallisuuden kannalta. 

Pakilan ala-asteen (Halkosuontie 88) koulurakennuksen perusparannus sekä päiväkoti Havukan (Ripusuontie 34) ja päiväkoti Pakilan (Palosuontie 2) korvaava uudisrakennus oli suunniteltu toteutettaviksi vuosina 2023–24.

Hanke on suunniteltu toteutettavaksi allianssimallilla, jossa kaupunki ja kilpailutettavat palveluntuottajat tekevät ensiksi ehdotuksen kokonaisratkaisuksi ja suunnittelevat ja toteuttavat hankkeen yhdessä. Allianssiosapuolten kilpailutus tapahtuu vuonna 2018. Suunnittelijaryhmä valittiin laatu- ja palkkiovertailun perusteella.

Suunnittelijaryhmään kuuluvat toimistot Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen Oy, Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy sekä Ideastructura Oy. Ryhmän toimistoilla on kokemusta vastaavista onnistuneista hankkeista ja kohteista. Ne ovat suunnitelleet mm. Viikinmäen korttelitaloa (kohteen esittely Betoni-lehdessä), Sipoonlahden koulua sekä Rajatorpan koulua.

Alueen asukkaiden tarpeita ja toiveita kaupungin tiloista on kartoitettu alkuvuonna 2018. Alkuvuoden 2018 Kerrokantasi-verkkokyselyn kaikki 78 vastausta näet täältä. Esittely- ja keskustelutilaisuus pidettiin 27.2.2018. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala on hyväksynyt tarveselvityksen.

Seuraa asemaakaavoitusta        

Katso, mitä kaavoitukseen liittyviä suunnitelmia ja asiakirjoja tulee verkkoon.

Yhteystiedot


Hankesuunnittelu 
Projektinjohtaja Reetta Amper
p. 09 310 38283, reetta.amper@hel.fi

Koulut ja päiväkodit verkossa

Pakilan ala-asteen koulu
Pakilan yläasteen koulu
Päiväkoti Havukka
Päiväkoti Pakila   

Jakomäen keskiosa uudistuu allianssihankkeena

Jakomäen sydän ja sen uutiskirjeet ja verkossa
30.08.2021 13:26