Suoraan sisältöön

Pakilan alueen koulujen ja päiväkotien tilat

Tämän sivun lyhytosoite on www.hel.fi/pakilan-tilat

Helsingin kaupunki ja Pakilanpuiston Allianssi ovat mukana hankkeessa, jossa kehitämme ja uudistamme Länsi-Pakilan alueen koulujen ja päiväkotien tiloja kokonaisuutena. Hanke koskee Pakilan ala-asteen koulua ja Pakilan yläasteen koulua, päiväkoti Havukkaa ja päiväkoti Pakilaa. Myös nuorisotilat ovat hankkeessa mukana.

Hankkeen yhteydessä on kehitetty alueen liikuntapalveluja sekä tehty väistötilat läheiseen Aulikin puistoon. Hankkeen tavoitteena on ollut löytää paras tilaratkaisu koulujen ja päiväkotien toiminnan, kaupunkikuvan ja kokonaiskustannusten kannalta.

Yläasteen tontille tulee uusia liikuntatiloja (Namika Areena), jotka rakennuttaa Helsingin NMKY:n tukisäätiö erillisenä hankkeena. Kaupunki vuokraa osaa tiloista koulun käyttöön.

Usein kysyttyä >>

  1. Hankkeen etenemisen aikataulu 
  2. Koulun tilamuutokset (useita kysymyksiä)
  3. Suunnittelu
  4. Väistötilaratkaisu

Tietoa hankkeen etenemisestä

2022

2021

2020

2019

2018

Asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 

Toimijainfon 11.12.2017 Esitysmateriaali

Lisää tietoa

Hanke toteutetaan vaoheittain. Ensimmäiseksi on valmistunut Pakilan ylä- ja alaasteen yhteinen rakennuskokonaisuus Halkosuontie 88:aan. Talo valmistui maaliskuussa 2022.

Pakilan ala-asteen alaluokkien sekä päiväkoti Havukan (Ripusuontie 34) ja päiväkoti Pakilan (Palosuontie 2) yhteinen korvaava uudisrakennus oli suunniteltu toteutettaviksi Havukan tontille. Pakilan yläasteen tontille taas tulee Helsingin Namikan urheiluhalli, jonka tiloja koulu käyttää.

Hanke on suunniteltu toteutettavaksi allianssimallilla, jossa kaupunki ja kilpailutettavat palveluntuottajat tekevät ensiksi ehdotuksen kokonaisratkaisuksi ja suunnittelevat ja toteuttavat hankkeen yhdessä. Allianssiosapuolten kilpailutus tapahtui vuonna 2018. Suunnittelijaryhmä valittiin laatu- ja palkkiovertailun perusteella.

Suunnittelijaryhmään kuuluvat toimistot Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen Oy, Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy sekä Ideastructura Oy. Ryhmän toimistoilla on kokemusta vastaavista onnistuneista hankkeista ja kohteista. Ne ovat suunnitelleet mm. Viikinmäen korttelitaloa (kohteen esittely Betoni-lehdessä), Sipoonlahden koulua sekä Rajatorpan koulua.

Alueen asukkaiden tarpeita ja toiveita kaupungin tiloista on kartoitettu alkuvuonna 2018. Alkuvuoden 2018 Kerrokantasi-verkkokyselyn kaikki 78 vastausta näet täältä. Esittely- ja keskustelutilaisuus pidettiin 27.2.2018. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala on hyväksynyt tarveselvityksen.

Yhteystiedot

Hankesuunnittelu 

Projektinjohtaja Reetta Amper
p. 09 310 38283, reetta.amper@hel.fi

Koulut ja päiväkodit verkossa

Pakilan ala-asteen koulu
Pakilan yläasteen koulu
Päiväkoti Havukka
Päiväkoti Pakila   

26.04.2022 14:16