Oulunkylän tekojääkenttä ja jäähallia kunnostetaan isossa remontissa

Oulunkylän vuonna 1977 valmistunut tekojääkenttä ja sen läheisyydessä oleva jäähalli menevät remonttiin tänä vuonna 2024. Mittava remontti kohdistuu tekojääkenttään ja jäähallin kylmätekniikkaan sekä huoltorakennukseen.  Huoltorakennuksen kunto- ja liikuntasalit ovat pois käytöstä ainakin talvikauden 2024–2025, ja ne suljetaan jo 28.4.2024 remonttivalmistelujen vuoksi.
Oulunkylän tekojääkentällä on vuosittain noin 60 000 käyntikertaa. Kuva: Sami Saastamoinen
Oulunkylän tekojääkentällä on vuosittain noin 60 000 käyntikertaa. Kuva: Sami Saastamoinen

− Euroopan, mahdollisesti koko maailman, suurin tekojää on palvellut jo miltei 50 vuotta, ja nyt on jo korkea aika tehdä sinne peruskorjaus. Kun luonnonjäiden pitäminen luistelukunnossa on talvi talvelta haastavampaa, tekojääratojen merkitys kaikkien liikunnassa korostuu entisestään. Remontissa uusitaan tekniikkaa tämän päivän tasolle ja tarpeisiin, mutta esimerkiksi suojellut ominaispiirteet, kuten betoniset valotolpat ja jään päällä roikkuvat valot säilyvät paikoillaan. Näin ollen jatkossakin Oulunkylän upea arkkitehtuuri pääsee hienosti esille, kertoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäki.

Käyttöön tulee maa- ja lauhdelämmön hybridijärjestelmä

Jäähallin remontti koskee erityisesti sen kylmäjärjestelmää. Kaukolämmöstä luovutaan, ja Oulunkylään tulee maalämmön ja kylmäjärjestelmästä syntyvän lauhdelämmön muodostama hybridijärjestelmä. Lisäksi tekojäälle asennetaan uudet putkistot. Työt alkavat kesäkuussa 2024.

Oulunkylä on suosittu liikuntapaikka

Oulunkylän tekojääkentällä on vuosittain noin 60 000 käyntikertaa, ja sen lisäksi jäähallissa, kuntosalilla ja liikuntahallissa käyntikertoja on toiset 60 000, joten yhteensä vuosittaisia käyntikertoja on noin 120 000.

Oulunkylän tekojääkenttää ovat käyttäneet jääpalloilijat ja pikaluistelijat, minkä lisäksi yleisöluisteluvuorot ovat olleet suosittuja. Jäähallia ovat puolestaan käyttäneet taitoluistelijat ja jääkiekkoilijat. Remontin myötä seurojen harjoitteluvuoroja siirretään muille tekojääkentille ja jäähalleihin, mutta täysin vastaavia harjoitusmääriä ja kertoja voi olla haastavaa järjestää.

− Kartoitamme, millaisia vuoroja ensi kaudella on saatavilla ja mistä, ja pyrimme pääsemään mahdollisimman hyvään ratkaisuun kaikkien osalta. Tulemme myös keskustelemaan yhdessä seurojen kanssa ensi kauden jäävuoroista ja kuuntelemaan millaisia tarpeita seuroilla on, kertoo Helsingin liikuntapalveuiden pohjoisen alueen yksikön päällikkö Piritta Forsell