Ota kantaa Helsingin päihdetilanteeseen – osallistu kyselyyn

Kaikkia 13 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia kannustetaan vastaamaan kyselyyn kaupungin päihdetilanteesta.
Ruskanäkymä.

Helsinki, Espoo ja Vantaa kartoittavat verkossa tehtävällä kyselyllä asukkaidensa näkemyksiä kaupunkien päihdetilanteesta ja riippuvuuksien hoitomahdollisuuksista. Kaikkia 13 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia kaupunkilaisia kannustetaan vastaamaan kyselyyn.

Kysymykset koskevat alkoholia, tupakkatuotteita, huumeita ja rahapelaamista. Lisäksi pyydetään havaintoja alaikäisten päihteidenkäytöstä ja kokemuksia päihteiden puheeksi otosta kaupungin palveluissa.

Päihdetilannekysely on osa valtakunnallista, ehkäisevän päihdetyön Pakka-toimintamallia. Verkkokyselyn tuloksia hyödynnetään pääkaupunkiseudun suurten kaupunkien hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyössä ja ehkäisevässä päihdetyössä. Ajantasainen tieto helpottaa paikallista työtä, jolla pyritään vähentämään alkoholi-, tupakka- ja rahapelihaittoja. Kyselyn tulokset johtavat kohdennettuihin jatkotoimenpiteisiin.

Päihdetilannekysely on avoinna kolme viikkoa 26.9.–16.10.2022. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja luottamuksellisesti. Kyselyn voi tehdä myös ruotsiksi ja englanniksi.

Kysely suomeksi (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 
Kysely ruotsiksi (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Kysely englanniksi (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)  

Lisätietoa Pakka-toimintamallista (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

Kuva: Teemu Saloriutta

Uutinen on julkaistu 28.9. ja sitä on päivitetty 10.10.