Näyttävään kesäravintolaan etsitään vuokralaista Klippanin saarella

Kaivopuiston edustalla olevan Klippanin saaren jugend-huvilaan etsitään ravintoloitsijaa vuokralle.
Ilmakuva Klippanista, jossa näkyy vuonna 1901 valmistunut jugend-tyylinen puuhuvila.

Helsingin yksi näyttävimmistä ja perinteisimmistä kesäravintoloista on nyt vuokrattavana. Eteläsataman edustalla sijaitsevaa jugend-huvilaa esitellään kiinnostuneille perjantaina 28.5. klo 12 - 15.

Tämä ravintola on nähnyt itsenäistymisen, kieltolain ja nousukaudet. Yli tuhannen neliömetrin päärakennuksessa on syöty ja juhlittu jo tsaarin ajoilta lähtien, sillä saarelle päätettiin perustaa kesäravintola laivaveistämön tilalle 1800-luvun loppupuolella.

Ravintolarakennus sijaitsee erittäin näkyvällä paikalla omalla saarella Kaivopuiston rantareitin tuntumassa. Vuonna 1901 valmistunut huvila on maineikkaan arkkitehti Selim A. Lindqvistin käsialaa. Rakennus on ollut Helsingin omistuksessa vuodesta 1936.

Rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus on tarkoitettu vain kesäkäyttöön. Ravintolassa on 330 asiakaspaikkaa sisällä ja 130 asiakaspaikkaa ulkona. Vuokraan kuuluu lisäksi 45 neliöinen sauna/varastorakennus. Saarella on venelaituri, jonne pääsee mantereelta parissa minuutissa. Vuokralaisen tulee järjestää itse lauttayhteys. Vuokralaiselta edellytetään aikaisempaa menestyksekästä ravintolatoimintaa.

Lisätiedot vuokrausehtoineen löytyvät Huutokaupat.net -sivustolta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).