Millainen on tulevaisuuden hangaari? Malmitalon näyttely avaa Malminkentän vanhan lentokonehallin tulevaisuuden mahdollisuuksia

Malmitalon aulassa avautuu perjantaina näyttely, joka esittelee erilaisia vaihtoehtoja hangaarin tulevaisuuteen. Tulevaisuuden hangaari-näyttelyn ajankohta on 31.5.-13.6. 
Malmin kentän vanhat rakennukset, kuten hangaari, on suojeltu asemakaavalla, jonka tavoitteena on mahdollistaa niiden monipuolinen käyttö.
Malmin kentän vanhat rakennukset, kuten hangaari, on suojeltu asemakaavalla, jonka tavoitteena on mahdollistaa niiden monipuolinen käyttö.

Tulevaisuuden hangaari-näyttelyssä on kyse Helsingin kaupungin ja Aalto yliopiston yhteistyöprojektista. Aalto järjestää joka vuosi loppuvaiheen arkkitehtiopiskelijoille studiokurssin. 

Tänä vuonna kurssin aiheena on hangaari eli Malminkentän vanha lentokonehalli. Kevään aikana opiskelijat ideoivat ja suunnittelivat rakennukselle uusia käyttötarkoituksia. Perjantaina Malmitalon aulassa avautuva Tulevaisuuden hangaari- näyttely koostuu opiskelijoiden töistä ja sen tarkoituksena on herättää pohtimaan hangaarin käyttömahdollisuuksia.  

Aalto-yliopiston Reuse-nimisen kurssin aiheena ovat aikaisemmin olleet muun muassa Pasilan linkkitorni, Hernesaaren viljasiilot ja Karjaan vanha veturitalli.

Tänä vuonna opiskelijatöitä on 14.  

-Opiskelijat saivat periaatteessa vapaasti päättää, miten ja missä määrin he käyttävät hangaaria. Heidän työnsä perustuu perusteelliseen analyysiin lentokenttähallin sijainnista, sen historiasta ja tulevasta kehityksestä. Suunnitteluprosessiin osallistuivat Aalto-yliopiston opetushenkilöstö sekä talotekniikan ja rakennesuunnittelun ulkopuoliset asiantuntijasuunnittelijat, sanoo yliopisto-opettaja Simon Mahringer Aalto-yliopistosta.  

Malminkentän alueesta suunnitellaan koko koillista Helsinkiä yhdistävä ja sen identiteettiä vahvistava omaleimainen ja monimuotoinen alue noin 25 000 asukkaalle. Vaikka alue muuttuu niin vanhat lentoaseman rakennukset, terminaali ja hangaari, tulevat säilymään. Rakennukset on suojeltu asemakaavalla, jonka tavoitteena on mahdollistaa niiden monipuolinen käyttö. Millainen tulevaisuuden hangaari voisi olla?  

-Hangaari tulee olemaan keskeinen osa uutta Malminkenttää ja yhdessä vanhan terminaalirakennuksen kanssa ne muodostavat maamerkin uudessa kaupunginosassa, sanoo projektissa mukana ollut projekti-insinööri Outi Rissanen Helsingin kaupungilta.”  

Tulevaisuuden hangaari-näyttely on avoinna Malmitalon aulassa 13.6. saakka.