Midnight Run vaikuttaa liikenteeseen Helsingin keskustassa lauantai-iltana

Tapahtuma vaikuttaa liikenteeseen lauantai-iltana 9. syyskuuta kello 21–23.30. Tapahtuma-alueena toimii Senaatintori, jossa on juoksureitin lähtö ja maali.
Juoksijoita kaupungilla.
Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Partners

Poikkeusjärjestelyt vaikuttavat liikenteeseen juoksureitin varrella kello 21–23.30. Poikkeusjärjestelyt hoidetaan liikenteenohjauslaitteiden ja liikenteenohjaajien avulla.

Lähtöryhmät lähtevät matkaan Senaatintorilta kello 21–21.30.

Juoksureitti etenee seuraavasti: Senaatintori-Unioninkatu-Tähtitorninmäki-Neitsytpolku-Meripuisto-Puistokatu-Iso Puistotie-Ehrenströmintie-Eteläranta-Kauppatori-Katajanokanlaituri-Kanavakatu-Puolipäivänkatu-Merisotilaantori-Laivastopuisto-Laivastokatu-Satamakatu-Pohjoisranta-Kirkkokatu-Mariankatu-Hallituskatu-Senaatintori.

Kartta reitistä

Moottoriajoneuvot:

  • Pohjois -ja Eteläesplanadi on suljettu liikenteeltä osittain kello 20.55–22.  Liikennettä päästetään ylittämään Unioninkatua lähtöryhmien välissä. Lähtöjä on 4 minuutin välein kello 21–21.30.
  • Neitsytpolku on suljettu liikenteeltä noin kello 21–22, jolloin liikenne ei pääse myöskään katua ylittämään. Laivasillankatu on auki liikenteelle Kauppatorin suuntaan koko tapahtuman ajan.
  • Katajanokalla on reitin kadut suljettu liikenteeltä noin kello 21–22.45. Liikennejärjestelyjen avulla mahdollistetaan autoilijoille radan ylitys Kanavakatua ja Satamakatua pitkin. Näin on mahdollista päästä autolla Katajanokan kärkeen ja sieltä pois.
  • Pohjoisesta keskustan suuntaan tuleva liikenne pääsee kulkemaan Liisankatua Kaisaniemeen ja eteenpäin. Pohjoisrannassa on liikennejärjestely (sulku), josta pääsee muutaman minuutin viiveellä läpi kumpaankin suuntaan.

Joukkoliikenne:

Polkupyörät:

  • Pyörätiet Meripuistossa ja Merisatamanrannassa on suljettu kello 21 alkaen noin kello 21.45 saakka, ja Ehrenströmintiellä, Laivasillankadulla sekä Etelärannassa kello 21 alkaen noin kello 22.15 saakka (väli Iso Puistotie – Kauppatori).
  • Pyörätie Pohjoisrannassa on suljettu kello 21 alkaen arviolta kello 23 saakka (väli Kanavakatu – Kirkkokatu).

Jalankulkijat:

  • Kävelytiet Meripuistossa ja Merisatamanrannassa on suljettu kello 21 alkaen noin kello 21.45 saakka, ja  Ehrenströmintiellä, Laivasillankadulla sekä Etelärannassa kello 21 alkaen noin kello 22.15 saakka (väli Iso Puistotie – Kauppatori).
  • Kävelytie Pohjoisrannassa on suljettu kello 21 alkaen arviolta kello 23 saakka (väli Kanavakatu – Kirkkokatu).
  • Muilla juoksureittien alueella olevilla kävelyteillä pystyy liikkumaan varovaisuutta noudattaen ellei liikenteenohjaaja estä liikkumista.