Marian alueen työmaalla alkaa louhiminen ja kaivuutyöt – yötyövaihe ohi

Entisen Marian sairaala-alueen ympäristön työmailla siirrytään lähipäivinä uuteen vaiheeseen. Alueella alkaa uuden puistoalueen, Marianpuiston, tukimuurin ja porrasvarauksen auki kaivuu ja louhinta sekä erilaisia vesihuollon parantamiseen liittyviä rakennustöitä. Myös Lastenkodinkadun sillan rakentaminen edistyy.
Baanalla rakennetaan sekä siltaa että kunnallistekniikkaa.  Kuva: Esa-Pekka Nikunen
Baanalla rakennetaan sekä siltaa että kunnallistekniikkaa. Kuva: Esa-Pekka Nikunen

Marianpuisto rakentuu lähivuosina Marian kasvuyritysalueen keskelle. Puiston läpi kulkee yhteys Mechelininkadulta Baanalle uusien portaiden ja luiskan kautta. Nyt valmistellaan portaiden rakentamista kaivamalla kallioon porrasvaraus. Luiska puolestaan rakennetaan uuden Lastenkodinkadunsillan yhteyteen.

Alueella tehdään myös kallion irrotusta sekä kaukolämpötöitä. Louhintatyöt, ja etenkin kallion poraus ja räjäytystyöt sekä Baanalla että Mechelininkadulla aiheuttavat jonkin verran melua ja tärinää lähialueille.

Lastenkodinkadun sillasta jo toinen maatuki valmiina

Lastenkodinkadun siltatyömaalla Marian sairaala-alueen puoleinen maatuki on jo tukevasti paikallaan. Lastenkodinkadun puoleinen maatuki rakennetaan ja valetaan samassa yhteydessä siltakannen kanssa. Sillan tukitelineen rakentaminen Baanan poikki on käynnissä, ja valmistuu lähiviikkoina.

Porkkalankadun sillan alla sijaitsevan pysäköintialueen kohdalla on tiedossa vesihuoltotöitä arviolta heinäkuun lopussa. Töiden vuoksi sisäänajo alueelle on muuttumassa pysyvästi pysäköintialueen eteläreunaan. Ulosajokaista pysyy jatkossakin nykyisellä paikallaan. Uusista järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä töiden aloitusajankohtaa. 

Kesäkuun yötyövaihe Mechelininkadulla on nyt ohi, ja kaikki tulevat työvaiheet toteutetaan päiväsaikaan.

Pyöräily- ja jalankulkureitit muuttuvat Baanalla urakan aikana

Baanaa pääsee kulkemaan pyörän ja jalan koko siltaurakan ajan. Pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kannattaa seurata opasteita, sillä reititys vaihtelee urakan edetessä. Mechelininkadulla jalankulku- ja pyöräilyreitit kulkevat edelleen kadun länsilaidalla.