Malmin asukkaita kutsutaan pormestarin asukasiltaan 29. helmikuuta

Pormestarin asukasilta järjestetään Malmitalossa torstaina 29.2.2024 kello 18.30–20.00. Pormestari Juhana Vartiaisen isännöimän keskustelutilaisuuden voi katsoa myös suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta.
Pormestarin asukasiltaan voi osallistua paikan päällä tai verkossa.  Kuva: Maarit Hohteri.
Pormestarin asukasiltaan voi osallistua paikan päällä tai verkossa. Kuva: Maarit Hohteri.

Malmin asukkaat ovat tervetulleita keskustelemaan Malmin ajankohtaisista asioista Malmitalon Malmisaliin. Toinen mahdollisuus on osallistua tilaisuuteen verkossa Helsinki-kanavalla, jolloin tilaisuuteen voi lähettää kysymyksiä viestiseinän kautta.

– On mukava kutsua malmilaiset keskustelemaan paikallisista aiheista. Malmilla niitä varmasti riittää, niin mielenkiintoista seutua se on jo historiallisestikin, sanoo pormestari Juhana Vartiainen.

Ennen keskusteluosuuden alkamista avataan kello 17.30 alkaen Malmitalon aulassa pop up -tori. Torilla on mahdollisuus keskustella Malmin asioista kaupungin asiantuntijoiden ja alueen muiden toimijoiden kanssa kello 18.30 saakka.

KerroKantasi-kyselyn(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) avulla voi lähettää tilaisuuden järjestäjille ajatuksia ja ideoita Malmin kehittämiseksi. Kysely sulkeutuu 22. helmikuuta. 

Katso video Malmin asukkaiden tunnelmista asuinalueellaan: Tervetuloa Malmille!(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Katso video nuorten malmilaisten: Ajatuksia Malmista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Katso tallenne pormestarin asukasillasta Malmilla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Malmitalon 200 henkilöä vetävä Malmisali oli täynnä. Tämän lisäksi iltaa seurasi verkossa Helsinki-kanavalla 239 katsojaa. Lisäksi kolmen seuraavan päivän aikana 495 ihmistä katseli pormestarin asukasillan tallenteen.

Pormestarin asukasiltojen perinne on pitkä


Kaupunginjohtaja Teuvo Auran aloitteesta ryhdyttiin 1970-luvun puolivälissä järjestämään Helsinki-tunteja, joiden aikana asiantuntijat vastasivat asukkaiden ja toimittajien esittämiin kysymyksiin. 

Asukasillat ovat yhä edelleen keskustelutilaisuuksia, joissa asukkaiden on mahdollista kysyä kaupungin toimialaan liittyvistä asioista suoraan pormestarilta ja kaupungin asiantuntijoilta. 

Kaupunki siirtyi pormestarimalliin kesäkuussa 2017, jolloin tilaisuuden nimeksi päätettiin antaa pormestarin asukasilta. Pormestarin asukasillat vakiintuivat silloin kaksiosaisiksi, illan aloittavaan pop up -toritilaisuuteen ja sitä seuraavaan keskusteluosuuteen.

Pormestarin asukasilta järjestetään 3–4 kertaa vuodessa tietyn kaupunginosan tai alueen asukkaille.  Keskustelua käydään alueen asukkaiden esille tuomista aiheista. Yhteistyökumppaneina järjestelyissä ovat kaupunginosan asukasyhdistykset ja muut yleishyödylliset toimijat.

Tervetuloa Malmille!

Malmilaisten tunnelmia pormestarin asukasiltaa odotellessa. Pormestarin asukasilta Malmin asukkaille järjestetään torstaina 29.2.2024 kello 18.30.