Maailman viranomaisviestinnän asiantuntijat keskustelevat Helsingissä turvallisuuspalveluiden kehityksestä

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään 23.-25. toukokuuta Critical Communications World (CCW) –kongressi. Tapahtuma kokoaa yhteen kriittisen viranomaisviestinnän asiantuntijoita eri puolilta maailmaa. Kongressissa etsitään vastauksia muun muassa siihen, millaisiin kehitysloikkiin viimeisimmät kriisivuodet ja maailmantilanne ovat alaa ohjanneet? Keskustelussa on myös, miten rajat ylittävät uhat ja onnettomuudet hoidetaan yhteistyöllä sekä millaisia innovaatioita alalla tarvitaan.
Viime vuonna Critical Communications World -kongressi järjestettiin Itävallan Wienissä. Kuva: Critical Communications World
Viime vuonna Critical Communications World -kongressi järjestettiin Itävallan Wienissä. Kuva: Critical Communications World

Critical Communications World kerää vuosittain kriittisen viestinnän tekijät ja kehittäjät yhteisiin keskusteluihin. Se on alan johtava tapahtuma maailmassa. Helsinkiin saapuu yli 3000 osallistujaa, joiden taloudellinen vaikutus Helsingille on noin 5 miljoonaa euroa. Mukana on erityisesti turvallisuusviranomaisia mutta myös liikenteen, kriittisen infrastruktuurin ja kaivannaisteollisuuden edustajia sekä esimerkiksi verkko-, päätelaite- ja sovellusvalmistajia.

CCW:n tarkoituksena on kehittää alaa ja tarjota mahdollisuus eri toimijoille oppia toisiltaan. Helsingissä onkin laajasti nähtävillä, miten turvallisuuteen liittyvät palvelut ja toiminnot tulevat kehittymään. Tapahtumassa on neljä pääteemaa: viranomaisten yhteistyö, viranomaisten ja alan teollisuuden välinen yhteistyö, innovaatioyhteistyö ja kyberturvallisuus. Kongressissa käydään läpi alan ilmiöitä niin yhteiskunnallisesta, poliittisesta kuin teknisestäkin näkökulmasta.

Helsinki haluaa isännöidä suurtapahtumia ja kongresseja

Critical Communications World on malliesimerkki Helsingin kaupunkistrategian toteutuksesta, jossa tapahtumilla on merkittävä rooli Helsingin vetovoimaisuuden rakentamisessa. Helsinki haluaa entistä vahvemmin olla mukana järjestämässä kulttuurin ja urheilun suurtapahtumia sekä suuria kansainvälisiä kongresseja yhdessä alan toimijoiden kanssa. CCW:n kaltaiset kongressit ovat kasvun mahdollistajia, sillä ne tuovat yhtä lailla kaupunkiin ajankohtaista tietoa ja rahaa sekä parantavat Helsingin tunnettuutta. Helsinki nähdäänkin maailmalla toimivana ja turvallisena kongressikohteena. 

Suomi on uskottava keskustelija puhumaan turvallisuudesta

Suomi on ja on ollut merkittävä toimija turvallisuusintensiivisten ICT-palveluiden kehityksessä. Meillä on perinteisesti korostunut yhteistyön merkitys ja myös turvallisuusasioissa apua on annettu niin viranomaisten ja yritysten kesken kuin yli rajojen. Suomalainen erityisyys on myös se, että toinen viranomainen pystyy tietyissä tilanteissa paikkaamaan toista. Tämä on maailmalla varsin harvinaista. Maailmalla Suomi myös nähdäänkin varteenotettavana ja uskottavana puhumaan turvallisuusasioista, sillä esimerkiksi Venäjä-ymmärrys ja osaaminen kyberasioissa ovat meillä hyvällä tasolla. Myös NATO-jäsenyys tuo Suomelle uutta uskottavuutta.

Critical Communications Worldin ohjelmaa pystyy myös seuraamaan verkossa. Rekisteröitymisen kongressin ohjelman seuraajaksi voi tehdä verkossa.

Critical Communications World -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Berliinissä vuonna 1998. Helsingin kaupunki on tapahtuman yhteistyökumppani.