Lukuvuosi päättyy – onnea ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille

Lukuvuosi 2022–2023 on pian takana ja ansaittu kesäloma edessä. Uusi lukuvuosi alkaa jälleen elokuussa.
Kieloja luonnossa
Kuva: Adobe Stock

Helsingissä lukuvuosi päättyy suomen- ja ruotsinkielisissä kouluissa ja lukioissa lauantaina 3. kesäkuuta ja uusia ylioppilaita juhlitaan samana päivänä. Esiopetuksen toimintavuosi päättyy perjantaina 2. kesäkuuta.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston valmistujaisjuhla järjestetään perjantaina 2. kesäkuuta. Samana päivänä päättyy myös Helsingin aikuislukion lukuvuosi. Tölö gymnasiumin ruotsinkielisen aikuislukion viimeinen opiskelupäivä on tiistai 30. toukokuuta.

Helsingin kaupungin lukioista valmistuu tänä keväänä yhteensä 2 030 ylioppilasta. Stadin ammatti- ja aikuisopistosta eli Stadin AO:sta on mahdollista valmistua jatkuvasti. Tänä keväänä valmistuvia on noin 2 400.

”Ajattele suurta ja unelmoi korkealle”

Helsingin kaupungin lukiot ovat julkaisseet uusien ylioppilaiden nimet verkkosivuillaan. Tiedot julkaistaan ylioppilaista, jotka eivät ole kieltäneet nimensä julkaisua.

— Sydämelliset onnittelut uusille ylioppilaille! Muistakaa nauttia tästä ainutlaatuisesta hetkestä elämässänne, olkaa ylpeitä saavutuksestanne ja luottakaa tulevaisuuteen – elämä kantaa, toivottaa lukiokoulutuksen va. päällikkö Tarja Aro-Kuuskoski.

Ammatillisen koulutuksen päällikkö Maria Sarkkinen onnittelee ammattiin valmistuneita:

— Ponnistus on tehty, ja uusi ura on käsillä. Onnea! Ajattele suurta ja unelmoi korkealle, seuraa intohimoasi, joka johti sinut polulle. Luota itseesi ja usko omiin kykyihisi, kehitä taitojasi ja jatka aina eteenpäin rohkeana muistaen, että jokainen uusi haaste on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä ammatilliseksi tähtiosaajaksi.

Uusi lukuvuosi alkaa elokuussa

Kasvatuksen ja koulutuksen palveluneuvonta muuttaa kesän aikana uusiin tiloihin Kalasatamaan, Työpajankatu 8. Muutosta johtuen palveluneuvonta palvelee kesäajalla 1.6.–4.8. puhelimitse, sähköpostitse sekä palautejärjestelmässä. Puhelinpalvelussa on käytössä tulkkipalvelu.

Kesäloman jälkeen koulutyö alkaa kaupungin suomen- ja ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 10. elokuuta. Helsingin aikuislukion syyslukukausi alkaa perjantaina 25. elokuuta, ja Tölö gymnasiumin aikuislinja aloittaa 28. elokuuta.

Stadin AO:hon yhteishaussa sekä kevään jatkuvassa haussa valittujen opiskelijoiden opinnot alkavat pääsääntöisesti keskiviikkona 2. elokuuta. Jatkavien opiskelijoiden opinnot etenevät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.