Lue asukaslehdestä energia- ja menovinkkejä

Tänään ilmestyvä Helsinki-lehti antaa vinkkejä energiansäästöön ja sähkökatkosten varalle. Asukaslehti kertoo myös kaupungin maksuttomasta energianeuvonnasta, jota kuvassa näkyvän taloyhtiön edustajatkin saivat maalämpöhanketta suunnitellessaan.
Malmilaisen taloyhtiön hallituksen varapuheenjohtaja Katja Harakka (vas.) ja puheenjohtaja Pia Winqvist kertovat, että energiaremontin takia ei tarvinnut nostaa yhtiövastikkeita. Kuva: Kimmo Brandt
Malmilaisen taloyhtiön hallituksen varapuheenjohtaja Katja Harakka (vas.) ja puheenjohtaja Pia Winqvist kertovat, että energiaremontin takia ei tarvinnut nostaa yhtiövastikkeita. Kuva: Kimmo Brandt

Koteihin jaettavassa ja verkossa julkaistavassa asukaslehdessä kerrotaan myös Kulttuurin kummilapsista. Jo lähes 11 000 perhettä nauttii kummilapsitoiminnan maksuttomista kulttuuritapahtumista.

Tiesitkö, että monissa kouluissa työskentelee nykyään nuoriso-ohjaajia? He ovat oppilaiden tukena monin tavoin, muun muassa rohkaisevat oppilaita vaikuttamaan ja osallistumaan.

Entä tunnetko Helsingin uusimman ja vanhimman kirjaston? Tiedätkö, että kirjastoissa voi vaikka soittaa kitaraa tai osallistua aivojumppaan?

Maahanmuuttoviraston johtaja Ilkka Haahtela haluaa maahanmuuttajat mukaan työelämään sujuvasti. Hän pohtii haastattelussa, voitaisiinko esimerkiksi lasten kouluja hyödyntää myös vanhempien tutustuttamiseen toisiinsa ja heidän kouluttamiseensa.

Telinevoimistelija Emil Soravuo puolestaan kertoo huippu-urheilijan arjestaan Urhea-valmennuskeskuksessa ja vinkkaa lukijoille Helsingin parhaat ulkoliikuntapaikat.

Menot-sivuille on koottu tietoa loppuvuoden tapahtumista ja näyttelyistä. Yksi niistä esittelee Kalliossa kuvattuja elokuvia ja televisiosarjoja, joissa on välillä liioiteltu elämänmenoa ronskistikin. Kävijät voivat Hakasalmen huvilan näyttelyssä muun muassa valita tietyssä paikassa kuvattuja otoksia nähtäväkseen ja myös jättää omia kokemuksiaan alueelta muillekin luettavaksi.

Helsinki-lehden verkkosivut ovat osoitteessa julkaisut.hel.fi/helsinki-lehti(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).