Leikkipuistojen kesä alkaa 3. kesäkuuta

Leikkipuistojen ohjattu toiminta kutsuu alle kouluikäisiä lapsia perheineen mukaan toimintaan. Koululaisille on kesäpäivinä tiedossa omaa ohjattua toimintaa. Maksutonta kesäruokaa tarjoillaan alle 16-vuotiaille lapsille.
Jokainen kesällä auki oleva leikkipuisto tarjoaa toimintaa eri-ikäisille lapsille: vauvaperheille, leikki-ikäisille ja koululaisille.  Kuva: Konsta Linkola
Jokainen kesällä auki oleva leikkipuisto tarjoaa toimintaa eri-ikäisille lapsille: vauvaperheille, leikki-ikäisille ja koululaisille. Kuva: Konsta Linkola

Koululainen voi viettää koko kesäpäivänsä ammattitaitoisten ohjaajien kanssa turvallisesti leikkipuistossa. Osassa leikkipuistoja on myös päiväleiritoimintaa, joihin ilmoittautuminen on alkanut 10.4.

Jokaisessa auki olevassa leikkipuistossa on mukavaa toimintaa vauvaperheille, leikki-ikäisille ja koululaisille.

Kesäpäivän leikkien ohessa tarjoillaan päivittäin leikkipuistojen kesäruoka kello 12.00 alle 16-vuotiaille lapsille. Kesäruokaa tarjoillaan 3.6.-2.8.2024 kaikissa auki olevissa leikkipuistoissa (ei Loru).

Uutta leikkipuistojen kesässä!

Helsingin Työväenopiston ja Helsingin kaupungin leikkipuistojen yhteistyönä toteutettavat Lukemattomat sadut-tuokiot kutsuvat seniorit kesällä leikkipuistoon. Tarkoituksena on antaa mahdollisuus senioreille olla mukana toteuttamassa luku- tai laulutuokioita yhdessä leikkipuiston ohjaajan ja lasten kanssa. Samalla lasten lukuintoa ja -taitoa vahvistetaan.

Lukuhetkien lisäksi leikkipuistoissa myös lauletaan yhteisvoimin lasten ja senioreiden kanssa. Luku- ja lauluhetket toteutetaan ainakin seuraavissa leikkipuistoissa: Trumpetti (Kannelmäki), Traktori (Malmi), Kotinummi (Malmi), Kurranummi (Tapanila), Mustakivi (Vuosaari) ja Mellunmäki. 

Tänään tavataan –kesäkahviloissa opitaan arjen suomen kieltä leikkien, laulaen ja liikkuen! Kahvilat edistävät eri kieli- ja kulttuuritaustaisten perheiden kohtaamista.

Kahvilassa on hauska harjoitella suomen kielen taitoja ja tutustua muihin perheisiin. 

Kokeilut ovat osa kaupunkiuudistushanketta, jonka tarkoituksena on kohentaa asuinalueiden viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta. Helsingin tavoitteena on olla kaupunki, jossa asuinalueet eivät eriydy ja kaikkialla on mahdollista elää turvallista ja viihtyisää elämää positiivisesti omaleimaisissa kaupunginosissa. Kaupunkiuudistus on työkalu, jolla Helsinki toteuttaa tätä strategista tavoitetta ja mahdollistaa kaupunginosien tasavertaisuuden ja hyvinvoinnin.

Tervetuloa leikkipuistoon yksin tai yhdessä kaverin kanssa - Leikin ääni kuuluu Helsinkiin!