Läntisessä Helsingissä lähiviikkoina useita asukastilaisuuksia

Helsingin länsiosissa on käynnissä laaja kattaus liikenne- ja maankäyttöhankkeita. Lähiviikkoina pääset tutustumaan ja osallistumaan useisiin niistä. Asukastilaisuuksia järjestetään niin Länsi-Helsingin raitioteiden, Munkkiniemenbaanan kuin yleisemminkin Länsi-Helsingin tulevaisuuden tiimoilla.
Havainnekuvassa raitiovaunu Topeliuksenkadulla.

Länsi-Helsingin raitiotiet

Läntiseen Helsinkiin suunnitellaan pikaraitiotietä keskustasta Meilahden, Munkkiniemen, Haagan ja Lassilan kautta Kannelmäkeen. Pikaraitiotien rinnalla toteutetaan uudet rataosuudet läntiseen kantakaupunkiin Fredrikinkadulle ja Topeliuksenkadulle. Hankkeesta laaditaan hankesuunnitelmaa. Raitioteiden toteutuksesta on päätetty kaupunginvaltuustossa vuonna 2021.

Tule keskustelemaan hankkeesta asukastilaisuuksiin. Tilaisuuksia järjestetään kaksi; keskiviikon 4.10. tilaisuudessa Etelä-Haagan kirjastossa keskitytään Haagan, Munkkivuoren ja Munkkiniemen alueita ja torstain 5.10. tilaisuudessa Töölön kirjastossa Töölön aluetta koskeviin asioihin.

Munkkiniemenbaana

Helsingin kaupunki laatii parhaillaan suunnitelmaa pyöräliikenteen pääyhteydelle Etu-Töölön ja Munkkiniemen välilleTällä hetkellä laaditaan Munkkiniemenbaanalle yleissuunnitelmaa välille Mechelininkatu–Tarvo. Suunnitelmassa määritetään baanan linjaus, alustavat suunnitteluratkaisut sekä arvioidaan toteutuskustannukset ja suunnitelman vaikutukset. Munkkiniemenbaanan kokonaispituus on noin 6,5 km, joista osa on jo toteutettu Munkinpuistoon ja Paciuksenkadun varrelle.  

Tule mukaan keskustelemaan ja tutustumaan suunnittelualueeseen kaikille avoimella suunnitelmapyöräilyllä keskiviikkona 4.10.2023 klo 16.30–18.30. Lisätietoja ja osallistumisohjeet(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutta Länsi-Helsinkiä

Yleisemmin Länsi-Helsingin tulevaisuutta käsitellään Uutta Länsi-Helsinkiä -verkkoasukastilaisuudessa. Tule kuulemaan, miten läntinen Helsinki muuttuu uusien asuin- ja liikerakennusten myötä ja miten palvelut ja liikenneyhteydet kohenevat alueella. Verkkotilaisuudessa esittelemme mm. Munkkiniemen, Pitäjänmäen, Haagan, Kannelmäen, Malminkartanon ja Kuninkaantammen ajankohtaisia hankkeita.

Voit seurata kotisohvaltasi koko ohjelman tai valita sinua kiinnostavimmat palat. Illan aikana voit kysyä chatissä. Ilta tallennetaan kaupunkiympäristön YouTube -kanavalle.

Voit kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta illan aiheisiin liittyen. Kysymyksiin on vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita.

Tilaisuus järjestetään verkossa keskiviikkona 11.10.2023 klo 17–19. Lisätietoja, ohjelma ja osallistumisohjeet(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).