Länsisatamankadun ylikulkusilta Jätkäsaaressa aukeaa asukkaiden käyttöön

Jalankulun ja pyöräilyn ylikulkusilta yhdistää Hyväntoivonpuiston pohjois- ja eteläosat. Silta parantaa alueen liikenneturvallisuutta.
Länsisatamankadun ylikulkusilta kadulta katsottuna. Kuva: Kirsten Halpin / Ramboll
Länsisatamankadun ylikulkusilta kadulta katsottuna. Kuva: Kirsten Halpin / Ramboll

Silta aukeaa käyttöön iltapäivällä tiistaina 31. lokakuuta. Rakennusurakan viimeistelytyöt jatkuvat vielä marras-joulukuussa.

Ensi keväänä Länsisatamankadulle istutetaan katupuita.  Puut ovat lajeiltaan metsävaahteroita ja amerikanjalopähkinöitä.

Länsisatamankadun ylikulkusillan on suunnitellut Ponvia ja Hyväntoivonpuiston eteläosan Ramboll. Uusi silta on samankaltainen kuin Välimerenkadun ylikulkusilta (Rokkiporkkana), joka palkittiin vuoden 2023 siltana.

Hyväntoivonpuisto on valmistuessaan yksi kantakaupungin suurimmista puistoista

Valmistuessaan noin 7,4 hehtaarin kokoinen Hyväntoivonpuisto on yksi kantakaupungin suurimmista puistoista. Puiston eteläosan rakentaminen jakautuu usealle vuodelle. Viereisten korttelien rakentaminen vaikuttaa myös puiston rakentamisen aikatauluun.

Eteläosasta tulee samankokoinen kuin jo rakennettu pohjoisosa. Kasvillisuudeltaan eteläosasta tulee vanhaa osaa monipuolisempi. Puistoon istutetaan kymmeniätuhansia kasveja, kuten kukkivia atsaleoja.

Näkymä sillan päältä. Kuva: Kirsten Halpin / Ramboll
Näkymä sillan päältä. Kuva: Kirsten Halpin / Ramboll