Kruunuvuorenranta sai oman asukasyhdistyksen

Kasvavan uuden asuinalueen oma yhdistys järjestää tapahtumia asukkaille, yhdistää alueen toimijoita ja pitää ääntä kaupungin suuntaan.
Merellinen Kruunuvuorenranta on yksi Helsingin uusista asuinalueista. Kuva: Julia Kivelä
Merellinen Kruunuvuorenranta on yksi Helsingin uusista asuinalueista. Kuva: Julia Kivelä

Kruunuvuorenrannan asukasyhdistys, Kruunuvuorenranta ry, on vakiinnuttamassa toimintaansa tämän vuoden aikana. Puheenjohtaja Niilo Toivonen kertoo, että yhdistyksen tavoitteena on rakentaa toimivat rutiinit ja parantaa viestintää alueen asukkaille. Tähän kuuluu muun muassa verkkosivujen avaaminen kesän aikana, mikä mahdollistaa jäsenmaksujen keräämisen ja tiedottamisen yhdistyksen toiminnasta entistä tehokkaammin.

- Kruunuvuorenrannassa on hyvän mielen kylähenkeä ja yhdessä tekemisen meininkiä. Nyt yhteistä tekemistä ja ideoita voidaan edistää asukasyhdistyksen kautta ja näin vahvistaa alueen yhtenäisyyttä. Lisäksi toimimme äänitorvena kaupungin suuntaan uuden asuinalueen rakentamiseen ja tulevaisuuteen liittyvissä kysymyksissä, summaa puheenjohtaja Toivonen.  

Tapahtumia ja asukastilaisuuksia

Yhdistyksen hallitus, joka koostuu paikallisista vapaaehtoisista, järjestää säännöllisesti tapahtumia ja asukastilaisuuksia. Tapahtumat ovat avoimia kaikille asukkaille, ja ne tarjoavat mahdollisuuden verkostoitua ja vahvistaa yhteisöllisyyttä.

Esimerkiksi 19. toukokuuta järjestettiin lapsille kalastustapahtuma, johon osallistui yli 100 lasta. Suunnitteilla on myös yhteinen tapaaminen ja tiedonvaihto kaupungin kanssa lasten ja nuorten kesätekemisestä alueella. Seuraava asukastilaisuus on suunniteltu pidettäväksi 30. toukokuuta ja siellä käsitellään rakentamisen tilannetta ja alueen tulevaisuutta.  

- Järjestämme asukastilaisuuden kaupungin kanssa, koska alueen rakentamiseen ja liikenneturvallisuuteen liittyvät asiat herättävät alueella paljon kysymyksiä, joihin toivomme kaupungilta selkeää ja jatkuvaa viestintää. Kasvavalta asuinalueeltamme puuttuu vielä paljon elämisen kannata tärkeitä palveluita kuten peruskoulu, jota lapsiperhevaltaisella alueella odotetaan suuresti. Oma henkilökohtainen toiveeni olisi hyödyntää Kruunuvuorenrannan uniikkia merellistä profiilia ja suunnitella ja rakentaa uimahalli alueelle, sanoo Toivonen.

Asukasyhdistys tekee yhteistyötä vanhempaintoimikunnan, Laajasalo-Degerö-seuran ja alueen taloyhtiöiden kanssa. 

Puheenjohtaja Niilo Toivonen kotikadullaan Kruunuvuorenrannassa tänä keväänä. Kuva: Niilo Toivonen
Puheenjohtaja Niilo Toivonen kotikadullaan Kruunuvuorenrannassa tänä keväänä. Kuva: Niilo Toivonen