Konsernijaosto kuuli Helsingin Sataman ja Apotin ajankohtaisia asioita

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan 18. syyskuuta Helsingin Satama Oy:n ja Oy Apotti Ab:n ajankohtaiskatsaukset. Konsernijaosto merkitsi katsaukset tiedoksi.
Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan ajankohtaiskatsauksia ja käsitteli yhteisöraporttia. Kuva: Eetu Ahanen
Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan ajankohtaiskatsauksia ja käsitteli yhteisöraporttia. Kuva: Eetu Ahanen

Helsingin Sataman hallinnoimia satamia ovat Eteläsatama, Katajanokka, Länsisatama sekä Vuosaaren satama. Kaupunki omistaa yhtiön kokonaan. 

Apotti tuottaa omistajilleen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmiin liittyviä palveluja omakustannushintaan. Apotin omistavat HUS-yhtymä ja Helsingin kaupunki sekä Uudenmaan hyvinvointialueet Vantaa ja Kerava, Länsi-, Itä- ja Keski-Uusimaa. Helsingin omistusosuus yhtiön osakkeista on 35,7 prosenttia.

Konsernijaosto käsitteli myös yhteisöraporttia 2/2023, jonka jaosto merkitsi tiedoksi. Konsernijaosto seuraa tytäryhteisöjen toimintaa ja tuloksellisuutta määräajoin laadittavien seurantaraporttien pohjalta.

Kaikki konsernijaoston 18. syyskuuta kokouksen päätökset ja mahdolliset äänestykset julkaistaan päätöstiedotteessa. Päätöstiedote löytyy konsernijaoston asiakirjat -sivulta.