Kesä-Helsinki tarjoaa runsaasti ohjelmaa ja tekemistä kaiken ikäisille

Kesäkaupungissa on kaikille tarjolla katsottavaa, kuunneltavaa ja monipuolista tekemistä. Mikä parasta, suurin osa Helsingin kaupungin tuottamasta ohjelmasta on maksutonta.
Kesäisen kaupungin ohjelmakattauksesta löytyy jokaiselle jotakin.  Kuva: Aki Rask
Kesäisen kaupungin ohjelmakattauksesta löytyy jokaiselle jotakin. Kuva: Aki Rask

Stadin kesän kruununjalokivet Uimastadion ja Kumpulan maauimala ulkokuntosaleineen, koripallo- ja beach volley -kenttineen sekä muine aktiviteetteineen ovat jälleen avoinna aamusta iltaan. Kumpulan maauimalan vesiin pääsee pulahtamaan elokuun loppupuolelle saakka ja ”Stadikka” on avoinna on syyskuun alkuun.

Kumpulan maauimalan alueella on ulkokuntosalin lisäksi muun muassa lasten leikkipaikka. Kuva: Aki Rask
Kumpulan maauimalan alueella on ulkokuntosalin lisäksi muun muassa lasten leikkipaikka. Kuva: Aki Rask

Uimaloiden lisäksi kaupunki tarjoaa klassisia ja maksuttomia puistojumppia, lasten ja nuorten kesäliikuntamenoja, kuten leirejä, kursseja ja retkiä sekä uintimahdollisuuksia 26 uimarannallaan, joista suurimmissa on rantapelastajien päivystys. Lisää tietoa liikunnallisesta tarjonnasta löytyy osoitteesta liikunta.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)liikunta.hel.fi (Linkki vie ulkoiseen palveluun)

Kaupunginmuseossa näet Helsingin uusin silmin

 

Hakasalmen huvilassa on nähtävänä Volker von Boninin valokuvanäyttely elokuun loppupuolelle saakka. Kuva: Maarit Hohteri
Hakasalmen huvilassa on nähtävänä elokuun loppupuolelle saakka Volker von Boninin valokuvanäyttely. Kuva: Maarit Hohteri

Kaupunginmuseon Mestat ja huudit - Näe Helsinki toisin -näyttelyssä voi rakentaa elementtitalon, kiivetä Helsingin huipulle, selata jättimäistä puukirjaa ja piipahtaa matkamuistokioskilla. Lasten kaupunki ja lautapelipaja kutsuvat lapsiperheitä omaan kesälomaseikkailuun.   

 • Suuret purjelaivat lipuvat Helsingin satamiin heinäkuussa. Tall Ships Races -tapahtuman ajan 4.–7. heinäkuuta museossa on nuorille suunnattu DJ Helsinki Academy, Mieli ry:n ja Tunne ry:n Huolituoli sekä Ilmastokahvila.
 • “Krunikan” vanhimman asuinpuutalon, Ruiskumestarin talon, kesätapahtumaa vietetään lauantaina 8. kesäkuuta.
 • Hakasalmen huvilan Katse Helsinkiin -valokuvanäyttelyssä on esillä Volker von Boninin Helsinki-kuvia 25.8. asti.
 • Malmilla voi puolestaan osallistua opastetuille Helsinki Walkin kävely- ja pyöräilykierroksille kesä- ja elokuussa. Kierroksilla tutustutaan Malmin historiaan. Lisätietoa kävelykierroksista löydät tästä linkistä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). (Linkki vie ulkoiseen palveluun)
 • Katso museoiden aukioloajat ja ohjelma täältä.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(Linkki vie ulkoiseen palveluun)

Museokaupoista mukavat kesätuliaiset

Kaupunginmuseon ja Hakasalmen huvilan museokaupoista löydät myös kivat tuliaiset ja lahjat koko kesän iloksi. 

Hae kirjastosta parhaat lomalukemiset

Kirjastot palvelevat koko kesän, mutta niissä on poikkeusaukioloajat. Osa kirjastoista on vähemmän auki kuin talviaikaan ja osa puolestaan pitempään. Aukioloajat voi tarkastaa osoitteesta helmet.fi.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(Linkki vie ulkoiseen palveluun)

Monet kirjastot laajentavat toimintaansa kesällä myös pihoille ja terasseille. Rikhardinkadun kirjaston perinteinen kesäpiha avataan Helsinki-päivänä 12.6.  
  
Kaupungin parhaat terassinäkymät löytyvät keskustakirjasto Oodista. Oodissa voit lueskella, kahvitella tai vaikka lainata koripallon ja ota mittaa kavereista rakennuksen edustan koripallokentällä.

Lastenkirjastoauto vierailee leikkipuistoissa kesäkuussa.
Lastenkirjastoauto vierailee leikkipuistoissa kesäkuussa.

Kirjastoauto kiertää Helsingin leikkipuistoja kesäkuussa. Se on täynnä lastenkirjoja sekä lapsille sopivia lautapelejä. Lapsille on myös luvassa toiminnallinen rata.

Kulttuurikeskuksissa runsas ohjelmakattaus – Malmilla staroja lavalla

Kulttuurikeskuksissa on tänä vuonna luvassa vauhdikas kesä, kun talojen piha-alueet täyttyvät kaupunkilaisia hemmottelevasta, pääosin maksuttomasta toiminnasta. Sateisen sään sattuessa sisätiloissa pääsee nauttimaan koko kesän ajan gallerioiden näyttelyistä.

Kesän kohokohta on Malmitalon järjestämä Malmin tapahtumakesä -kaupunkifestivaali 6.–15.6. ja 15.–24.8., joka tarjoaa kaikenikäisille helsinkiläisille tapahtumia, toimintaa ja konsertteja. Lavalle nousevat muun muassa valovoimaiset tähdet Stig, Stuart, Spence & Shebish, DAVI, Freeman, Maria Ylipää ja Honey B & T-Bones.

Malmin tapahtumakesässä lavalle nousee staroja. Viime kesänä lavalla nähtiin muun muassa Paleface. Kuva: Katja Tähjä
Malmin tapahtumakesässä lavalle nousee jälleen staroja. Stagella nähdään muun muassa Stig sekä Maria Ylipää. Kuva: Katja Tähjä
 • Espan lavan monipuoliset konsertit alkoivat toukokuussa ja jatkuvat elokuun loppuun.
 • Annantalon kesäpihalla on kivaa tekemistä lapsille ja nuorille joka päivä.
 • Pride-viikkoa juhlitaan Caisassa, Stoassa ja Vuotalossa.
 • URB jalkautuu Stoaan 5.–8.6. ja kaupunkitansseja tanssitaan lähes kaikissa taloissa koko kesän ympäri Helsinkiä.
 • Kanneltalon kesä huipentuu Kantsun kyläjuhlaan 31.8. ja Vuotalossa jatkuvat suositut Elokuun iltasoitto -konsertit.

Elokuussa runsaasti tapahtumia tarjoaa Taiteiden yö, jota vietetään 15.8. Katso koko kesän ohjelmatarjonta tapahtumat.hel.fi-sivulta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(Linkki vie ulkoiseen palveluun)

Skeittausta, nutafutista ja muuta tekemistä nuorille ja lapsiperheille

Koululaisille on tarjolla kymmeniä kesänviettomahdollisuuksia ympäri kaupunkia aina koulujen alkuun asti. Suurin osa kesätekemisestä on maksutonta, ja maksullisetkin aktiviteetit ovat hyvin edullisia.

Kaverit ovat kesässä kivointa. Heitä voi tavata nuorisotaloilla myös loma-aikaan. Kuva: Maarit Hohteri
Kaverit ovat kesässä kivointa. Heitä voi tavata nuorisotaloilla myös loma-aikaan. Kuva: Maarit Hohteri

Nuorille järjestetään muun muassa leirejä, erilaisia kursseja ja työpajoja. Myös nuorten suunnittelemat ja ylläpitämät kesäkahvilat avaavat ovensa. Kahviloissa myytävät herkut ovat nuorten itsensä leipomia.

Nuorisotalot järjestävät myös runsaasti vapaamuotoista tekemistä ja hengailua matalalla kynnyksellä, kuten nutafutista, skeittikontin aktiviteetteja ja monenlaista muuta hauskaa kesätoimintaa. Yhteistä tekemistä löytyy myös taiteen ja liikunnan parista.  Lisätietoa nuortenhelsinki-sivustolta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (Linkki vie ulkoiseen palveluun)

Leikkipuistoissa ohjelmaa ja kesäruokatarjoilu koululaisille

Koululainen voi viettää koko kesäpäivän myös ammattitaitoisten ohjaajien kanssa turvallisesti leikkipuistossa. Jokaisessa auki olevassa puistossa on mukavaa toimintaa vauvaperheille, leikki-ikäisille ja koululaisille.

Leikkipuisto Myllynsiiven karuselli on suosittu pikkuväen keskuudessa. Kuva: Konsta Linkola
Leikkipuisto Myllynsiiven karuselli on suosittu pikkuväen keskuudessa. Kuva: Konsta Linkola

Leikkien ohessa puistoissa tarjoillaan arkipäivisin kesäruokaa kello 12.00 kaikille alle 16-vuotiaille. Ruoka on tarjolla aina 2.8.2024 saakka kaikissa auki olevissa leikkipuistoissa leikkipuisto Lorua lukuun ottamatta.