Kaupunki haluaa kuulla asukkaiden mielipiteitä Helsingin matkailun kehittämiseksi

Helsingin kaupunki haluaa kuulla asukkaiden ideoita ja toiveita siitä, miten Helsinkiä voisi kehittää matkailu- ja tapahtumakaupunkina. 7. toukokuuta järjestettävässä kaikille avoimessa tilaisuudessa kerrotaan matkailun ja tapahtumien viimeisimmät kuulumiset ja keskustellaan matkailu- ja tapahtumatoiminnan edistämisestä.
Helsingin tavoitteena on olla eloisa ja kansainvälisesti vetovoimainen matkailu- ja tapahtumakaupunki.  Kuva: Maija Astikainen
Helsingin tavoitteena on olla eloisa ja kansainvälisesti vetovoimainen matkailu- ja tapahtumakaupunki. Kuva: Maija Astikainen

Matkailu ja tapahtumat ovat olennainen osa Helsinkiä. Ne rikastuttavat paikallisten palvelutarjontaa, tuovat tuhansia työpaikkoja ja verotuloja sekä ylläpitävät kattavia yhteyksiä ulkomaille. Helsinkiläisten hyvinvoinnin ja kotikaupungissa viihtymisen on kuitenkin oltava kaiken kehittämisen ja päätöksenteon lähtökohtana.

Kaupunki haluaakin panostaa aktiiviseen vuoropuheluun asukkaiden kanssa ja kuulla heidän mielipiteitään Helsingin matkailun ja tapahtumien kehittämiseksi. Verkossa 7.5.2024 klo 16–17.30 järjestettävässä tilaisuudessa kuullaan muun muassa mitä Helsingin matkailulle ja tapahtumille kuuluu, miten ala on palautunut pandemiasta, miten sota vaikuttaa, miten matkailua ja tapahtumia kehitetään jatkossa ja miten kaupunki saavuttaa tavoitteensa olla maailman kestävin matkakohde.

Tilaisuuden ohjelma

  • Matkailun tilanne kaupungissa, matkailupäällikkö Nina Vesterinen
  • Kestävän matkailun edistäminen, erityissuunnittelija Jukka Punamäki 
  • Tapahtumien tilanne kaupungissa, projektipäällikkö Päivi Munther
  • Kestävien tapahtumien edistäminen, tapahtuma-asiantuntija Anni Kostamovaara
  • Helsingin kaupungin osallisuustyön edistyminen ja OmaStadin tulokset, kehittämispäällikkö Kirsi Verkka
  • Osallisuustyön eteneminen matkailussa ja tapahtumissa, Jukka Punamäki ja Anni Kostamovaara
  • Keskustelua

Tilaisuus on kaikille avoin eikä vaadi etukäteisilmoittautumista. Tapahtuma on suomenkielinen ja siihen voi osallistua verkossa Microsoft Teams -sovelluksella. Tallenne tilaisuudesta julkaistaan myöhemmin Helsinki-kanavalla.

Helsinki haluaa olla maailman kestävin matkakohde

Helsinki toteuttaa vuosille 2022–2026 luotua kaupungin matkailun ja tapahtumien toimintaohjelmaa. Elävä kaupunkikulttuuri tapahtumineen, matkailijoineen ja ravintoloineen on nostettu siinä keskeiseksi kaupungin elinvoimaisuutta ja hyvinvointia edistäväksi painopisteeksi.

Helsingin tavoitteena on olla eloisa ja kansainvälisesti vetovoimainen matkailu- ja tapahtumakaupunki. Helsinki haluaa tukea ja vahvistaa tapahtumallisuutta siten, että tapahtumia olisi kaupungissa tasaisesti ympäri vuoden ja eri puolilla kaupunkia. Tavoitteena on vahvistaa myös Helsingin vetovoimaa kansainvälisten kongressien ja suurtapahtumien järjestäjänä.

Samalla kaupunki haluaa huomioida ympäristön kestävyyden ja hiilineutraaliuden kaikissa matkailuun ja tapahtumallisuuteen liittyvissä kehittämistoimissa. Helsingin tavoitteena on olla kansainvälisesti kestävyyden edelläkävijä ja ratkaisija matkailu- ja tapahtuma-aloilla.