Kaupunginvaltuustossa järjestettiin kyselytunti ja päätettiin Betania-talon perusparannuksen ja päiväkotikäyttöön muuttamisen hankesuunnitelmasta

Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontui 10. huhtikuuta 2024 klo 18. Valtuusto alkoi kyselytunnilla, jolla käsiteltiin kysymystä omalääkäri-omahoitajamallista sekä lasten ja nuorten hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvää kysymystä.
Helsingin kaupungin huhtikuun ensimmäisessä kaupunginvaltuustossa järjestettiin kyselytunti.  Kuva: Sakari Röyskö
Helsingin kaupungin huhtikuun ensimmäisessä kaupunginvaltuustossa järjestettiin kyselytunti. Kuva: Sakari Röyskö

Helsingin kaupunginvaltuuston kokous järjestettiin keskiviikkona. Valtuusto alkoi kyselytunnilla, jossa käsiteltiin kahta aihetta. 

Valtuutettu Seija Muurisen ja valtuutettu Sirpa Asko-Seljavaaran (kok) kysymys käsitteli omalääkäri-omahoitajamallia sekä ammatinharjoittajamallia. Kysymykseen vastasi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan apulaispormestari Daniel Sazonov (kok.).

Valtuutettu Shawn Huff (vihr.)  esitti kysymyksen lasten ja nuorten hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyen. Pormestari Juhana Vartiainen (kok.) piti puheenvuoron yleisesti segregaation ehkäisystä ja varsinaiseen kysymykseen vastasi kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki.

Kyselytunnin lisäksi valtuusto hyväksyi huhtikuun ensimmäisessä kokouksessa osoitteessa Perämiehenkatu 13 sijaitsevan Betania-talon perusparannusta ja päiväkotikäyttöön muuttamista koskevan hankesuunnitelman. Hankesuunnitelma koskee Betania-talossa laajaa toiminnallista ja teknistä perusparannusta, jossa kiinteistön kaikki tilat muutetaan päiväkotikäyttöön. Tilat palvelevat tällä hetkellä n. 80 lasta. Nykyinen päiväkotirakennus on korjauksen tarpeessa, liian pieni kasvavalle lapsimäärälle ja sen tilat eivät kaikilta osin tue toiminnallisia tavoitteita.

Korjauksen myötä perusparannettavat tilat tulevat varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön. Tilapaikkoja rakennukseen tulee kaikkiaan 196. Hankkeen rakentamiskustannukset ovat arvonlisäverottomana yhteensä enintään 15 970 000 euroa.

Lisäksi Helsingin kaupunginvaltuusto vahvisti Laakson yhteissairaalahanketta koskevien eräiden tonttien vuokrausperiaatteet. Kyseessä on kaupungin yhteishanke HUSin kanssa.

Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginvaltuuston asiakirjat -sivulla.