Katujen kevätpuhdistukset ovat käynnissä – siirrä autosi tieltä ja nopeuta työn valmistumista

Katujen kevätsiivoukset etenevät hyvää vauhtia. Katuja siivoamassa on tänä vuonna entistä suurempi määrä koneita. Kadut saadaan pestyä nopeammin, kun kaupunkilaiset siirtävät autot pois tieltä.
Katujen siivousoperaatiossa on tänä vuonna entistä suurempi määrä koneita jäätä irrottavista höylistä ja siirtokalustosta aina harja- ja imulakaisukoneisiin sekä pesuautoihin. Kuva: Roni Rekomaa
Katujen siivousoperaatiossa on tänä vuonna entistä suurempi määrä koneita jäätä irrottavista höylistä ja siirtokalustosta aina harja- ja imulakaisukoneisiin sekä pesuautoihin. Kuva: Roni Rekomaa

Tulossa olevasta puhdistuksesta ja auton siirtämisen tarpeesta kertovat siirtokehotuskyltit, jotka tuodaan kadulle vähintään kaksi päivää ennen siirtoja. Jos auto on pysäköity siirtokehotuskyltin pystyttämisen jälkeen, siirtokustannukset peritään auton omistajalta. 

Autojen siirtäminen on kallista puuhaa. Auton omistajalta perittävä siirtokustannus on vähintään 91 euroa. Todelliset kustannukset ovat kuitenkin moninkertaiset, sillä puhdistuskoneet joutuvat odottelemaan siirtojen ajan.

– Jotta kadut saadaan kerralla ja tehokkaasti puhdistettua, siivousoperaatiossa on tänä vuonna entistä suurempi määrä koneita jäätä irrottavista höylistä ja siirtokalustosta aina harja- ja imulakaisukoneisiin sekä pesuautoihin. Kaluston odotuttamisen kustannus on vähintään kaksinkertainen siirtomaksuun verrattuna ja yleensä enemmän. Odottelu tulee kaupungille kalliiksi. Lisäksi autojen siirrot hidastavat työtä merkittävästi, harmittelee katukunnossapidon tiimipäällikkö Tarja Myller.

Viime keväänä huhti- ja toukokuun aikana tehtiin yhteensä 9365 siirtoa. Näistä 7777 oli auton haltijalle maksullisia ja 1588 maksuttomia. Tämän ajanjakson siirrot liittyvät suurimmalta osin hiekanpoistotyöhön

Pesu-urakka valmistuu toukokuussa

Hiekan poisto kaduilta alkaa kaikkialla kaupungissa tällä viikolla. Hiekanpoistossa priorisoidaan pyörätiet, jalkakäytävät sekä vilkkaimmat ja keskeisimmät kadut.

Tänä vuonna katujen puhdistusurakan arvioidaan valmistuvan keskeisimmillä alueilla jo vapuksi ja muualla kaupungissa toukokuun aikana, jos yöpakkasia ei esiinny.  

Tilaa auton siirtomuistutus tekstiviestillä

Tulevat puhdistuskohteet voi katsoa kartalta tai tilata tekstiviestinä Puhdistussuunnitelmat-palvelusta. Palvelu on suunnattu autoilijoille, ja siinä näkyvät vain ne kadut, joilla käytetään siirtokehotuskylttejä. Muutkin kadut puhdistetaan.

Katso tulossa olevat siivouskohteet Katujen puhdistussuunnitelmat(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) -sivulta. 

Tilaa tieto kotikatusi puhdistusajankohdasta tekstiviestitse tekstiviestipalvelusta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Palvelussa voi esiintyä puutteita. Kadulla olevat siirtokehotuskyltit ovat aina velvoittavia.