Katso kartalta, kuinka rakentaminen etenee Jätkäsaaren alueella

Jätkäsaaressa rakennetaan parhaillaan niin katuja, puistoja kuin asuntojakin. Oheiset kartat näyttävät, millä aikataululla hankkeet etenevät.
Karttaesitys Jätkäsaaren rakentamisaikatauluista.
Karttaesitys Jätkäsaaren rakentamisaikatauluista.

Katurakentaminen Jätkäsaaressa painottuu tällä hetkellä Melkinlaiturin ja Saukonkanavan ympäristöön. Myös Saukonkanavan rakentaminen jatkuu. Lisäksi Saukonlaiturin rantamuurin kunnostus jatkuu vuodelle 2024.

Länsisatamankadun ylittävä silta ”Rööriporkkana” asennettiin paikoilleen maaliskuun alussa, ja sen viimeistelyn on tarkoitus olla valmiina tämän vuoden lopulla. 

Tahitinkadulla käynnistyi alkukesästä raitiotiehen liittyviä katutöitä, ja ne on tarkoitus saada valmiiksi viimeistään joulukuun loppuun mennessä, jolloin on tavoitteena aloittaa myös raitioliikenne

Jätkäsaaren katujen lopulliset pinnat ja viimeistely pyritään toteuttamaan aina vaiheittain tonttien valmistumisaikataulun tahdissa.

Uusia asuntoja luvassa lähivuosina

Asuntorakentamisen painopiste on lähivuosina Melkinlaiturin ja Saukonlaiturin alueilla. Länsisatamankadulla on äskettäin alkanut Helsingin kaupungin asuntotuotannon (ATT) Hitas-kohteen rakentaminen, ja se valmistuu vuonna 2026.

Myös Melkinlaiturin alueella on kesällä 2023 käynnistynyt neljä Helsingin kaupungin asuntotuotannon (ATT) hanketta. Tahitinkadulla ja Tongankujalla on jo aloitettu vuokrakohteiden rakentaminen. Kiribatinkadulla on käynnissä Hitaskohteen ja Samoakujalla asumisoikeuskohteen rakentaminen. Näiden on tarkoitus valmistua alkukesästä 2025.

Atlantinkatu 8:ssa aloitetaan lähiviikkoina Asuntosäätiön asumisoikeuskohteen rakentaminen. Lisäksi samassa korttelissa, osoitteessa Atlantinkatu 6, käynnistyy ryhmärakentamishanke. Molempien on suunniteltu valmistuvan vuonna 2025.

Kurkistus puistoihin ja rannan toiselle puolelle

Hyväntoivonpuiston eteläosan rakentaminen jatkuu vuosina 2023 ja 2024 muun muassa istutusten ja penkkien lisäämisellä.

Karibianaukiolle on suunniteltu puistomainen vehreä katuaukio, jonne istutetaan havu- ja lehtipuita. Tähän liittyen rantamuurin korjaustyöt ja katualueen pohjarakennustyöt käynnistetään tänä vuonna ja ne jatkuvat myös ensi vuoden aikana. Viimeistelyt tullaan toteuttamaan vasta kun ranta-alueen korttelit ovat valmistuneet, näillä näkymin 2020-luvun loppupuolella. 

Telakkarannan puolella kuivatelakka-altaan kunnostus valmistuu marraskuussa samoin kuin Skanskan viimeinen asuntokohde alueella. Telakkarannan laiturialueen sekä nostureiden kunnostus valmistuvat vuoden 2024 loppuun mennessä. 

Karttaesitys Hyväntoivonpuiston rakentamisaikatauluista.
Karttaesitys Hyväntoivonpuiston rakentamisaikatauluista.