Katseet koilliseen: Tervetuloa Koillis-Helsingin verkkotilaisuuteen 5.5. kello 17

Tervetuloa Koillis-Helsingin verkkotilaisuuteen kuulemaan ajankohtaisista suunnitelmista 5.5. kello 17.00
Havainnekuva Lentoasemanpuiston voittajatyöstä Crossing Horizons. Näkymä sillalta kohti terminaalia. Kuva: Maanlumo Oy ja Collaboratorio Oy.

Koillis-Helsinkiin on suunnitteilla paljon uutta; tulevaisuudessa erityisesti Malmi ja muut koillisen asemanseudut kokevat muutoksia ja tiivistyvät. Koillis-Helsingin eli Jakomäen, Malmin, Viikin, Pukinmäen, Puistolan, Suutarilan, Pihlajamäen ja Tapanilan ajankohtaiset suunnitelmat esitellään 5. toukokuuta klo 17.00 alkavassa Uutta Koillis-Helsinkiä –verkkotilaisuudessa.

Verkkotilaisuuteen osallistutaan kotisohvalta, tervetuloa mukaan!

Osallistuminen on helppoa – mukaan pääsee omalla tietokoneella tai mobiililaitteella. Illan tarkempi ohjelma ja liittymislinkki löytyy Helsingin kaupungin verkkosivulta.

Tilaisuuteen oli mahdollista esittää ennakkoon kysymyksiä ja aihetoiveita Kerro kantasi -palvelussa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 25. huhtikuuta saakka.

Illan aikana kuullaan kaavoituksesta, kaduista, puistosta ja ratikoista

Tilaisuudessa kaupungin asiantuntijat pitävät tiiviitä esityksiä siitä, kuinka Koillis-Helsinki muuttuu uusien asuin- ja liikerakennusten myötä ja miten kadut sekä viheralueet kohenevat.

Tilaisuus alkaa Tapulinkaupungin, Puistolan, Siltamäen, Pukinmäen, Pihlajamäen ja Viikin ajankohtaisilla asioilla. Tapulinkaupungin ja Puistolan asemanseuduille on tarkoitus laatia suunnitteluperiaatteet ja tilaisuudessa kuullaan myös lisää Puistolan asemanseudun monitoimitaloista. Täydennysrakentamista suunnitellaan mm. Pukinmäkeen, Viikkiin ja Siltamäkeen. Illan aikana kuullaan myös ajankohtaisista kaavahankkeista Tapaninkylästä ja Pihlajamäestä. Tilaisuudessa kuullaan viimeisimmät tiedot Viima-ratikan suunnittelusta ja Raide-Jokerin kuulumiset.

Malmilla tapahtuu paljon. Malmin keskustan suunnittelu jatkuu, ja seuraavaksi keskustalle laaditaan suunnitteluperiaatteet aiemmin valmistuneen visiotyön pohjalta. Malmin entisen lentokentän alueella on useita ajankohtaisia katu- ja korttelisuunnitelmia. Sunnuntaikortteleiden alueelle suunnitellaan uutta asunto-, palvelu- ja puistorakentamista. Myös Lentoasemanpuiston ideakilpailun voittanut työ esitellään. Uimareita kiinnostaa varmasti myös Malmin uimahallin edenneet suunnitelmat. Malmin asiat saavat tilaisuudessa tunnin tilaa esittelyille ja keskustelulle noin kello 18.20.

Asukkaana voit kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Tilaisuudessa puhutaan suomea, mutta chattiin voi kirjoittaa kysymyksiä myös englanniksi tai ruotsiksi.

Valokuva: Havainnekuva Lentoasemanpuiston voittajatyöstä Crossing Horizons. Näkymä sillalta kohti terminaalia. Kuva: Maanlumo Oy ja Collaboratorio Oy.

Uutinen julkaistu 19. ja tuoreutettu ja laitettu kaupungin etusivun nostoksi 30.4.