Uutta Koillis-Helsinkiä -verkkotilaisuus

Havainnekuva: Malmin entisen lentokentän alue. Kuvan tekijä: Maanlumo Oy.

Katseet Koillis-Helsinkiin − Uutta Koillis-Helsinkiä -verkkotilaisuus 2.2.2022

Tilaisuudessa Helsingin kaupungin työntekijät kertoivat lyhyiden esitysten avulla Koillis-Helsingin tulevaisuuden suunnitelmista. Kaupunki jakoi tietoa siitä, mitä kaupunki suunnittelee koilliseen ja mitä uutta se aikoo rakentaa. Tilaisuuden aiheita olivat asuminen, liikenne, puistot ja viheralueet. Illan aikana käytiin läpi muun muassa Malmin, Viikin, Pukinmäen, Suutarilan ja Puistolan ajankohtaisia asioita ohjelman mukaan.

Illan samanaikaisten osallistujien määrä oli maksimitilanteessa lähes 440 osallistujaa. Chattiin tuli tilaisuuden aikana 430 kysymystä tai kommenttia. Kysymyksiin oli vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Voit tutustua tilaisuuden tallenteeseen ja chattiin alta:

• Tallenne (you tube). Tallenne on katsottavissa kolmen kuukauden ajan. Tallenne tekstitetään.
  • Chat (pdf), johon on koottu illan aikana tulleet kysymykset ja vastaukset.

Illan ohjelma

Klo 17.00 Esitykset alkavat

• Tervetuloa iltaan: ohjelma ja ohjeet verkkotilaisuudessa toimimiseen

Klo 17.05 Malmin entisen lentokentän ja sen ympäristön ajankohtaiset asiat

• Malmin kentän avaaminen virkistyskäyttöön ja rakentamisen tilannekatsaus
  • Malmin kentän alueen ajankohtaisia katu- ja liikennesuunnitteluhankkeita
  • Nallenrinteenpuiston puistosuunnitelmaluonnos
  • Nähtävillä olevat asemakaavat ja miten voit osallistua? Muun muassa Kiitotien korttelit, Sunnuntaikorttelit ja Sunnuntaipalstojen suunnitteluperiaatteet sekä Pikitehtaan korttelit

Klo 17.30 Malmin keskusta uudistuu sekä tietoa taloyhtiöille

• Malmin uusi sairaala keskustakehittämisen ajurina
  • Uuden maapoliittisen ohjelman tarjoamat täydennysrakentamisen mahdollisuudet ja kannusteet taloyhtiöille
  • Apua energiaremonttiin - Energia-asiantuntijat taloyhtiön tukena
  • Askartien ja Notkokujan ympäristön kadut
  • Ylä-Malmin torin uudistaminen valmisteilla

klo 17.50 Vastauksia kysymyksiin

klo 18.05 Tauko

Klo 18.10 Esitykset jatkuvat

• OmaStadi 2020-2021: koillisen suurpiirin toteutettavat ehdotukset
  • Pohjoisbaana ja muita ajankohtaisia katu- ja liikennesuunnittelun hankkeita
  • Asemanseutujen parannukset - pääradan asemien kuntoa, viihtyisyyttä ja siisteyttä parannetaan
  • Tilannekatsaus Pukinmäen, Viikin, Pihlajamäen, Tapanilan, Suutarilan ja Puistolan käynnissä ja tulossa oleviin kaavahankkeisiin, muun muassa Kotinummenpuiston ja radan lähistön uudet asunnot sekä Pihlajamäen ostoskeksen alue
  • Pukinmäen suunnitteluperiaatteista ja kaavahankkeesta saatu palaute

Klo 18.50

• Helsingin kulttuuriympäristöohjelma valmisteilla
  • Viikinrannan-Lahdenväylän osayleiskaava
  • Sähkön maanalainen siirtoyhteys suunnitteilla idästä Viikinmäkeen
  • Raide-Jokerin rakentamisen kuulumiset Koillis-Helsingissä

Klo 19.10 Vastauksia kysymyksiin

Klo 19.25 Viimeinen esitys: Miten voit seurata ja vaikuttaa kaupunkiympäristön ajankohtaisiin asioihin

• Palaute illasta

klo 19.30 Ilta päättyy

Tilaisuutta ennen

Ennakkoon oli mahdollisuus vaikuttaa tilaisuuden sisältöön esittämällä kysymyksiä ja aihetoiveita Kerrokantasi -palvelussa 10. 23.1. Palveluun kirjoitetut viestit otetaan huomioon illan esityksien valmistelussa ja illan vastauksia kysymyksiin -osioissa. Kyselyyn tulleet viestit ovat luettavissa täältä: Kerrokantasi: Uutta Koillis-Helsinkiä -kysely. (linkki johtaa KerroKantasi -kommentointiin).

Tilaisuuden jälkeen

Tallenne on katsottavissa. Se tekstitetään saavutettavaksi ja on katsottavissa kolmen kuukauden ajan.

Tilaisuudesta voi antaa palautetta. Lämmin kiitos palautetta antaneille. Kehitämme iltoja sadun palautteen perusteella.

Ohje osallistujalle

Tilaisuus etenee ohjelman mukaan. Voit lähettää chatiin kysymyksiä illan aiheisiin liittyen. Tilaisuudessa käydään läpi sekä ennakkokysymyksiä että chattiin tulleita kysymyksiä aihepiireittäin. Osallistua voit halutessasi myös vain kuunnellen. Tilaisuuden alussa annamme ohjeet kysymyksien kirjoittamiseen chattiin.

Tilaisuudessa puhumme suomea, mutta voit kirjoittaa kysymyksiä myös ruotsiksi tai englanniksi.

Osallistuminen on helpointa käyttämällä tietokonetta. Mobiililaitteella kuten älypuhelimella chatin käyttö on hankalampaa. Tilaisuuden aikana saatetaan tehdä myös kevyitä verkkokyselyitä, joihin vastaamista helpottaa erillinen älypuhelin.

Osallistuaksesi sinun ei tarvitse ladata laitteeseesi uusia sovelluksia, sillä tilaisuuteen osallistutaan verkkoselaimen välityksellä. Tarvitset myös vakaan verkkoyhteyden. Liity mukaan klikkaamalla liittymislinkkiä.

Voit olla mukana koko illan tai osan iltaa.

Tarkemmat ohjeet tilaisuuteen osallistumiseen löydät Näin osallistut Teams live -tapahtumaan.

10.02.2022 15:15