Kätilöopiston kilpailuehdotukset kommentoitavina 31. elokuuta asti

Helsingin kaupunki etsii kumppania Kätilöopiston sairaalan kehittämiseen keväällä 2022 käynnistyneellä kilpailulla. Kilpailun tavoitteena oli löytää kilpailualueelle korkealaatuinen ja toteuttamiskelpoinen kokonaisratkaisu, jossa sairaalarakennus pyritään pääasiallisesti säilyttämään sekä peruskorjaamaan uuteen käyttöön. Sairaalan tontille oli myös mahdollista osoittaa uudisrakentamista. Laatu- ja konseptikilpailun toisen vaiheen kilpailuehdotukset ovat nähtävillä ja kommentoitavina Kerro kantasi -verkkopalvelussa elokuun loppuun saakka.
Helsingin kaupunki etsii kumppania Kätilöopiston sairaalan kehittämiseen. Kuva: Julius Jansson
Helsingin kaupunki etsii kumppania Kätilöopiston sairaalan kehittämiseen. Kuva: Julius Jansson

Tavoitteena oli rakennuskokonaisuuden pääasiallinen säilyttäminen, mutta korttelialueelle oli mahdollista osoittaa myös uutta rakentamista, kuten asumista tai asumisen eri muotoja, liiketilaa, majoitus- tai muuta toimintaa sekä tarvittavat piha-, pysäköinti- ja liikenneratkaisut.

Kilpailussa kolme finalistia

Tuomaristo valitsi keväällä 2023 kilpailun toiseen vaiheeseen kolme kilpailuehdotusta:

  • Kumpulan Haikaranpesä (Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, Deas Asset Management, Masu Planning Oy, Sweco Finland Oy, A-insinöörit)
  • N2O (Nrep Oy, Ailecon Oy, AOR Arkkitehdit Oy, Avarrus Arkkitehdit Oy, Sitowise Oy, Peab Korjausrakentaminen)
  • Pihapiiri (L Arkkitehdit Oy, Sweco Finland Oy, Consti Korjausrakentaminen Oy, Pohjola Rakennus Oy Suomi, Urbanizator Oy

Jatkoon valitut kilpailijat ovat laatineet tarkennetut kilpailuehdotukset tuomaristolta saamansa palautteen perusteella. Toisen vaiheen suunnitelmissa on tarkennettu esimerkiksi uuden rakentamisen suhdetta viereiseen puistoalueeseen.

Kilpailuehdotukset kommentoitavana verkossa

 

Toisen vaiheen kilpailuehdotukset ovat nähtävillä ja kommentoitavana Kerro kantasi -palvelussa elokuun 2023 loppuun asti.

Kilpailun voittaja julkistetaan syksyllä 2023

Kilpailun voittanut ryhmä jatkaa alueen suunnittelua kumppanuuskaavoituksena yhteistyössä kaupungin kanssa. Kilpailun voittaja toimii myös kilpailuehdotuksen pohjalta muodostettavien tonttien toteuttajana. Toteutussopimuksen ja alueelle laadittavan asemakaavan hyväksymisestä päättää myöhemmin kaupunginvaltuusto.