Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten yleisten alueiden suunnitelma nähtävillä

Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten katu- ja viheralueita koskeva yleisten alueiden suunnitelma vuosille 2021–2030 on valmistumassa.
Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten yleisten alueiden suunnitelma on nyt nähtävillä

Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten katu- ja viheralueita koskeva yleisten alueiden suunnitelma vuosille 2021–2030 on valmistumassa. Suunnitelma on nähtävillä 19.9. asti kaupungin verkkosivuilla. Tämän jälkeen suunnitelma viedään hyväksyttäväksi kaupunkiympäristölautakuntaan. 

Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten yleisten alueiden suunnitelma ohjaa viheralueiden, katujen, torien ja aukioiden kehittämistä, peruskorjausta sekä ylläpitoa alueella 2020-luvun ajan. Tavoitteena on kohdentaa katu- ja viheralueiden hoitoa ja kunnostusta asukkaiden esittämien toiveiden mukaan sekä parantaa turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Palautetta suunnitelmasta voi antaa 19.9. asti

Yleisten alueiden suunnitelman luonnos oli esillä ja kommentoitavana Kerro kantasi -verkkopalvelussa 2.2.–5.3.2021. Kyselystä saatu palaute on otettu huomioon suunnitelmaa täydennettäessä mahdollisuuksien mukaan. Suunnitelmasta järjestettiin myös asukastilaisuus verkossa 16.2.2021. Illassa keskusteltiin siitä, miten alueen katu- ja viheralueita kehitetään tulevalla vuosikymmenellä.

Palautteen perusteella päivitetty yleisten alueiden suunnitelma ja vuorovaikutusraportti ovat nyt nähtävillä kaupunkiympäristön verkkosivulla osoitteessa hel.fi/aluesuunnitelmat > Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten yleisten alueiden suunnitelma. Palautetta suunnitelmasta voi antaa 19.9.2021 asti. Tämän jälkeen suunnitelma-aineisto viimeistellään ja se viedään kaupunkiympäristölautakuntaan hyväksyttäväksi.

Mikä on yleisten alueiden suunnitelma?

Yleisten alueiden suunnitelmassa selvitetään alueen verkostojen sekä katu- ja viheralueiden nykytila, kirjataan niiden parantamistarpeet sekä laaditaan esitykset kehitettävistä hankkeista. Yleisten alueiden suunnitelma tunnettiin aiemmin aluesuunnitelmana. Asukkaiden ja asiantuntijoiden yhteisen keskustelun ja mielipiteiden pohjalta esiin nousseita kohteita suunnitellaan tarkemmin ja toteutetaan kaupungin taloudellisen tilanteen rajoissa kymmenen seuraavan vuoden aikana. Suunnitelmassa ei käsitellä koulujen ja päiväkotien pihoja eikä liikuntapuistoja ja lähiliikuntapaikkoja. Yleisten alueiden suunnitelma ei myöskään käsittele maankäytön suunnittelua, kuten asemakaavoitusta.

Luonnon- ja maisemanhoidon tavoitteet suunnitellaan osana yleisten alueiden suunnitelmaa. Suunnitelman hyväksymisen jälkeen tehdään tarkempi luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelma, joka laaditaan vuorovaikutteisesti asukkaiden ja järjestöjen kanssa.