Kalasataman alueelle tulossa uusia päiväkoteja

Kalasataman asuinalueelle on avautumassa useita uusia päiväkoteja, joilla vastataan kasvavan alueen tarpeisiin.
Havainnekuva parhaillaan rakenteilla olevasta Nihdin päiväkodista. Kuva: Havainnekuva: Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen
Havainnekuva parhaillaan rakenteilla olevasta Nihdin päiväkodista. Kuva: Havainnekuva: Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen

22. tammikuuta avautunut Sompasaaren päiväkoti tarjoaa tilat noin 210 lapselle. Päiväkoti sijaitsee Sompasaaren alueella, Kalasataman ja Korkeasaaren välissä. Rakennuksessa on kolme kerrosta, joissa on monipuoliset tilat, kuten juhlasali, liikuntasali, ruokala ja verstas. Päiväkoti korostaa jokaisen lapsen merkitystä ryhmässään ja kannustaa kaikkia osallistumaan yhteisiin leikkeihin ja toimintaan. Päiväkodissa toimii neljä ryhmää.

Nihdin alueella on myös rakenteilla uusi päiväkoti, jonka on määrä avautua alkuvuonna 2025. Tämä päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatus- ja esiopetustilat 140 lapselle. Sen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota ympäristöystävällisyyteen. Rakennuksen viherkatto sopeutuu alueen mittakaavaan, ja puujulkisivu luo viihtyisän ilmeen kohti leikkipihaa.

Lisäksi Kalasataman asemakaavoituksessa on mahdollistettu uusien päiväkotien sijoittuminen Hermanninrannan pohjoisosaan, Kyläsaaren ja Hanasaaren alueille. Nykyisiä tilapäisiä paviljonkipäiväkoteja, Arielia ja Violanpuistoa, käytetään vielä ainakin noin viisi vuotta.

Suunnitteilla myös uusi koulu

Hermanninrannan koulun ja päiväkodin suunnittelu on käynnistymässä, ja tulevaisuudessa siellä on tarkoitus tarjota opetusta 1.–9. luokille sekä tiloja päiväkodille, esiopetukselle ja nuorisotiloille. Tämän hankkeen toteutus on suunniteltu vuosille 2026–2028.

Varhaiskasvatuspaikkojen lisääminen on tärkeä osa kaupungin pyrkimystä tarjota jokaiselle lapselle yhdenvertaiset mahdollisuudet oppimiseen ja kasvuun. Tavoitteena on, että jokainen lapsi Helsingissä saa laadukasta ja saavutettavaa varhaiskasvatusta, mikä tukee lasten hyvinvointia ja oppimista sekä vahvistaa perheiden arkea. 

Kalasatamaa rakennetaan parhaillaan muun muassa Nihdin ja Sompasaaren alueilla. Kuva: Suomen Ilmakuva
Kalasatamaa rakennetaan parhaillaan muun muassa Nihdin ja Sompasaaren alueilla. Kuva: Suomen Ilmakuva