Kaisantunnelin avajaiset lauantaina – pyöräilyviikolla paljon ohjelmaa

Lauantaina avautuva Kaisantunneli helpottaa jalankulkua ja pyöräliikennettä Kaisaniemenpuiston ja Kansalaistorin välillä. Lauantain avajaisissa juhlitaan kestävää liikkumista. Tunnelin avajaisten rinnalla vietetään pyöräilyviikon avajaisia Kansalaistorilla. Viikon aikana on luvassa monenlaista ohjelmaa koko perheelle.
Tunnelissa on rinnakkain neljä metriä leveä pyörätie ja 3,5 metriä leveä jalkakäytävä. 
Tunnelissa on rinnakkain neljä metriä leveä pyörätie ja 3,5 metriä leveä jalkakäytävä. 

Uusi jalankulun ja pyöräliikenteen yhteys antaa aihetta juhlaan, sillä se helpottaa liikkumista Kaisaniemenpuiston ja Kansalaistorin välillä. Alikulku lyhentää matkaa radan puolelta toiselle noin 600 metriä, minkä lisäksi sitä käyttävä välttää liikennevalot neljässä risteyksessä rautatieaseman edessä. Tunnelin yhteydessä oleva Pyörätalli avautuu myöhemmin alkukesällä. Se parantaa merkittävästi pyöräliikenteen palveluita Helsingin keskustassa. 

Myös Kaisaniemenpuiston reittejä on selkeytetty. Pohjois-eteläsuuntainen kulku johdetaan jatkossa suoraa reittiä Kluuvin kentän läpi. Itä-länsisuuntainen kulku on pääasiassa Svante Olssonin puistokujalla, mutta länsipää on kiertoreitillä vesihuoltotöiden vuoksi. 

Pyöräilijät ja jalankulkijat ohjataan puiston sisällä pääosin samoja kulkureittejä pitkin, lukuun ottamatta Kaisaniemen puistokujan eteläpäätä sekä Kaisaniemenranta-katua. Reitit on aidattu ja merkattu asianmukaisin liikennemerkein ja opastein. 

Kestävän liikkumisen juhlaa 

Tunnelin avajaistapahtuma alkaa klo 12. Puheensa pitävät pormestari Vartiaisen lisäksi kaupungin, Kaupunkiliikenteen sekä tunnelin urakoitsija Destian edustajat. Puheiden jälkeen avajaiskansa siirtyy uudelle tunnelille, jonka läpi päästään kulkemaan pormestarin johdattamana ensimmäistä kertaa noin kello 13. 

Tapahtuman juontajana on aina reipas ja valovoimainen Mikko ”Peltsi” Peltola. Musiikkia tarjoilee trubaduuri Vihtori Maijanen, ja jännitystä tuo onnenpyörä. 

Pyöräilyviikko muistuttaa liikennerauhan merkityksestä 

Samaan aikaan Kaisantunnelin avajaisten kanssa vietetään Kansalaistorilla pääkaupunkiseudun Pyöräilyviikon avajaisia, jossa on mahdollisuus tutustua muun muassa kaupunkipyöräpalveluun ja saada opastusta pyörien käyttöön. Kansalaistorilta lähtee Pyöräilyviikon koko perheen Liikennerauhan Pyöräparaati klo 13. Tervetuloa mukaan juhlistamaan kestävää liikkumista ja pyöräilyn iloa! 

Lauantaina käynnistyvä pääkaupunkiseudun pyöräilyviikko kutsuu asukkaita nousemaan pyörän selkään 3.–12.5.2024. Tiistaina 7.5. työmatkapyöräilijöille tarjotaan aamupalaa Töölönlahden puistossa. 

Viikon teema on Liikennerauha, joka viittaa liikenneympäristön rauhoittamiseen ja liikenteessä liikkujien rauhalliseen käyttäytymiseen. Rauhallinen ja turvalliseksi koettu liikenneympäristö ja liikennekulttuuri lisäävät pyörällä liikkumisen houkuttelevuutta kaiken ikäisille. 

Pyöräilyviikon tapahtumiin kuuluu myös koko perheen pyöräretki sekä tietoa esimerkiksi pyörämatkailusta ja koulumatkapyöräilystä. Maksuttomiin matalan kynnyksen tapahtumiin ovat tervetulleita kaikenikäiset ja kaikentasoiset pyöräilijät sekä pyöräilystä kiinnostuneet. Osallistumiseen ei tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääsee vaikka kaupunkipyörällä. 

Pääkaupunkiseudun pyöräilyviikon järjestää Helsingin seudun pyöräilijät ry yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien sekä Helsingin seudun liikenteen kanssa. 

Lisätietoja Pyöräilyviikosta löydät tapahtuman verkkosivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).