Kaisaniemenpuiston väliaikaisia kulkureittejä selkeytetty

Kaisaniemenpuiston jalankulun ja pyöräliikenteen väliaikaiset kulkureitit ovat muuttuneet. Reittejä on haluttu parantaa ennen rautatieaseman laiturialueen alittavan Kaisantunnelin avaamista. Tunnelin avajaisia juhlitaan lauantaina 4. toukokuuta.
Kaisaniemenpuiston peruskorjauksen aikana puistossa on jalankulun ja pyöräliikenteen väliaikaisia kulkureittejä.  Kuva: Matti Miinalainen
Kaisaniemenpuiston peruskorjauksen aikana puistossa on jalankulun ja pyöräliikenteen väliaikaisia kulkureittejä. Kuva: Matti Miinalainen

Uudet kulkureitit ovat käytössä, mutta joitain kunnostustöitä on vielä luvassa ennen Kaisantunnelin avajaisia. Reitit ovat väliaikaisia ja kulkevat peruskorjauksessa olevan puiston läpi. Nyt tehtävät liikennejärjestelyt liittyvät Pohjoisbaanan ja Ravintola Cajsan Helmen uusien kulkureittien rakentamisvaiheisiin.

Pohjois–eteläsuuntainen kulku johdetaan jatkossa suoraa reittiä Kluuvin kentän läpi. Itä–länsisuuntainen kulku on pääasiassa Svantte Olssonin puistokujalla, mutta länsipää on kiertoreitillä vesihuoltotöiden vuoksi.

Pyöräilijät ja jalankulkijat ohjataan puiston sisällä pääosin samoja kulkureittejä pitkin, lukuun ottamatta Kaisaniemen puistokujan eteläpäätä sekä Kaisaniemenranta-katua. Reitit on aidattu ja merkattu asianmukaisin liikennemerkein ja opastein.

Puistossa liikkuvien on syytä noudattaa varovaisuutta ja huomioida puistossa liikkuvat työkoneet. Etenkin lauantain 4.5 avajaistapahtuman aikaan liikkeellä on myös tavallista enemmän pyöräilijöitä ja jalankulkijoita. Uuden jalankulun ja pyöräliikenteen yhteyden avautuminen odotettavasti lisää liikennettä puiston alueella pysyvästi.

Kaisaniemenpuisto on Suomen vanhin julkinen puisto ja Helsingin keskustan vanhin historiallinen puisto. Peruskorjauksen tavoitteena on kehittää Kaisaniemenpuistosta vehreä, viihtyisä ja tapahtumarikas kaupunkipuisto. Koko puiston peruskorjauksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2028 loppuun mennessä.