Juha Jolkkonen on valittu sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen toimialajohtajaksi  

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 1. marraskuuta valita Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen toimialajohtajan virkaan lääketieteen lisensiaatti Juha Jolkkosen seitsemän vuoden määräajaksi.
Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen. Kuva: Sakari Röyskö
Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen. Kuva: Sakari Röyskö

Juha Jolkkosen uusi virkakausi alkaa 20.12.2023. Jolkkonen on vuodesta 2016 alkaen toiminut Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajana. Viimeisen vuoden hän on toiminut sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan toimialajohtajana. 

Tätä ennen Jolkkonen on työskennellyt Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikkönä sekä sosiaali- ja terveysviraston sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalveluiden osastopäällikkönä. Lisäksi hän on toiminut Vantaan kaupungin vanhus- ja vammaispalveluiden tulosalueen johtajana ja tulosyksikön päällikkönä sekä asiantuntijalääkärinä Novartis Finland Oy:ssä.

Juha Jolkkosen vahvuutena on Helsingin sosiaali- ja terveystoimen kattava tuntemus ja vankka kokemus monipuolisista johtotehtävistä 20 vuoden ajalta. Hänellä on ollut keskeinen rooli kaupungin sotepe-organisaatiouudistuksessa ja siihen liittyvän muutoksen toteuttamisessa. 

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan toimialajohtaja on toimialaan kuuluvien palvelukokonaisuuksien johtajien sekä toimialan hallintojohtajan esimies.